Acasă Actualitate Disperat, Mirel Palada se roagă de Parlament să-l scape de posibilii 6...

Disperat, Mirel Palada se roagă de Parlament să-l scape de posibilii 6 ani și 8 luni de pușcărie

DISTRIBUIȚI

După ce l-a agresat fizic pe senatorul Mihai Goțiu, nevricosul Mirel Palada a transmis o solicitare Parlamentului ca să scape de închisoare.
„În cadrul emisiunii Talk B1 din 13.09.2017, difuzată în direct la postul B1 TV și moderată de Nadia Ciurlin, în contextul dezbaterii unor subiecte de actualitate de natură politică, dar și juridică, senatorul Mihai Goțiu înțelege să mă insulte, folosind în repetate rânduri cuvinte precum „mincinos, nesimțit, o nesimțire totală la adresa subsemnatului”. În calitatea sa de invitat în aceasta emisiune televizată alături de Vlad Nistor — vicepreședinte PNL și subsemnatul, sociolog Mirel Palada, senatorul USR Mihai Goțiu face o serie de afirmații jignitoare la adresa subsemnatului, de natură a-mi prejudicia dreptul la imagine și reputație, folosind un limbaj injurios, depreciativ, nepermis în cadrul unui program audiovizual”, se arată în scrisoarea trimisă de Palada.

„Având în vedere că acest comportament și discurs jignitor emană de la un senator în Parlamentul României, care într-o emisiune televizată insultă în mod repetat un cetățean, vă solicit respectuos să apreciați dacă prin prezența sa în calitate de invitat în emisiunea Talk B1 și prin prisma comportamentului său se poate considera că senatorul Mihai Goțiu a acționat sau nu în exercitarea atribuțiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuții. Față de cele de mai sus, vă rog să ne prezentați un punct de vedere cu privire la aspectele relatate”, adaugă Palada în sesizare.

Goțiu a explicat încercarea lui Mirel Palada:

„Practic, după ce domnia sa enumeră multe lucruri neadevărate pe care nu le-am spus în acea emisiune, vrea să obțină din partea Senatului un punct de vedere dacă eu mă aflam în exercitarea mandatului de senator sau nu, pentru că pentru domnia sa contează foarte mult dacă va fi încadrat la ultraj sau la loviri. Și atunci, în loc ca această discuție să aibă loc acolo unde trebuie să aibă loc, în sălile de judecată, încearcă să obțină o decizie politică majoritară care să-l avantajeze la proces (…) E un tertip, chiar șmecherie avocățească, dar cred că Justiția din România va trece peste astfel de șmecherii”, a spus Goțiu.

Conform definiției din Codul Penal, ultrajul este „Ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă, lovirea sau alte violenţe, vătămarea corporală, lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte ori omorul săvârşite împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime”.

Lovirea sau alte violenţe

(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.

 

Cum Goțiu a dus certificat medical la Poliție, având nevoie de zile de îngrijiri medicale, Mirel Palada riscă până la șase ani și opt luni de închisoare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.