Acasă Actualitate Disperați să amâne procesul, avocații lui Dragnea au depus și o cerere...

Disperați să amâne procesul, avocații lui Dragnea au depus și o cerere de suplimentare a probatoriului

DISTRIBUIȚI

După schimbarea procurorului DNA din dosar cu experimentata ELENA GRECU care a renunța la toate cererile și excepțiile ridicate de predecesoarea sa Raluca Mirică iar instanța a anunțat că cercetarea judecătorească s-a încheiat, avocații lui Dragnea au ridicat două excepții de neconstituționalitate plus excepția constituirii nelegale a completului de trei judecători care l-a condamnat la fond pe liderul PSD.

Cele două excepții de neconstituționalitate ridicate de avocata lui Liviu Dragnea sunt referitoare la artcolul care prevede că instanța de apel readministrează declarațiile pe baza cărora prima instanță a dispus achitarea iar cea de-a doua excepție vizează articolul privind schimbarea încadrării juridice, cerere la care DNA renunțase deja.

După un sfert de oră, al doilea avocat al lui Liviu Dragnea depune cerere de suplimentare a probatoriului, cu decizia din disjungere care o priveste pe Floarea Alesu. Pana in prezent, dosarul respectiv nu a fost solutionat.

Avocatul lui Liviu Dragnea, Marian Nazat: Se crează posibilitatea manipulării declarațiilor lui Alesu, singura care spune că Dragnea a instigat-o, prin nesoluționarea acelui dosar disjuns.

Și avocatul Toni Neacsu cere amanarea procesului dupa 5 iunie, cand trebuie sa se pronunte CCR in cazul completurilor specializate. Totodată el invocă faprul că judecătoarea Luciana Mera a depus cerere de pensionare și că de la momentul înaintării cererii de pensionare a unui judecator, acesta trebuie degrevat de ședințe. Cererea a fost aprobată de CSM dar judecătoarea Mera nu s-a pensionat încă. Avocatul întreabă dacă hotărârea CSM obligă sau nu la modificarea completului de 5 judecători.

Procurorul DNA a cerut instanței respingerea tuturor cererilor avocaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.