Acasă Actualitate DNA a început urmărirea penală împotriva lui Zsolt Nagy în dosarul „Poșta”

DNA a început urmărirea penală împotriva lui Zsolt Nagy în dosarul „Poșta”

DISTRIBUIȚI

Zsolt Nagy, ex-ministrul comunicațiilor, va fi urmărit penal de către procurorii DNA sub acuzația de abuz în serviciu în dosarul "Poșta".
Anunțul survine după ce DNA a cerut, la 18 septembrie 2007, aviz de la Cotroceni pentru începerea urmăririi penale față de Tudor Chiuariu, ex-ministru al justiției, și Zsolt Nagy, ambii pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, ca urmare a obținerii unui avantaj patrimonial pentru altul. În speță, cei doi sunt acuzați că au elaborat și semnat HG 377/2007, respectiv notele de fundamentare emise de Ministerul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației și de Ministerul Justiției, prin care un imobil și un teren din Calea Victoriei 133-135 aflate în proprietate publică a statului – conform HG 550/1996, au fost aportate la o valoare subevaluată de conducerea companiei naționale la capitalul societății private Imopost Developments SA.
În același dosar, DNA cercetează și modul în care conducerea Poștei a mai aportat la capitalul social al Imopost Developments SA, în septembrie 2006, încă un teren și un imobil situate în strada Matei Millo.
Interesant este încă că HG 377/2007, care a făcut posibil transferul unui teren din proprietatea publică a statului în proprietatea privată a Imopost Developments SA, a fost semnată și de actualul ministru al economiei și finanțelor, Varujan Vosganian, însă în cazul său DNA n-a cerut până acum aviz de la Cotroceni pentru începerea urmăririi penale.
Prezent ieri la DNA pentru a i se prezenta învinuirile în dosarul "Poșta", Zsolt Nagy a susținut că acuzarea sa reprezintă o "aberație juridică" și a precizat că terenul din Calea Victoriei 133-135 ar fi fost proprietatea companiei naționale.
În același dosar (218/P/2006), DNA a început urmărirea penală și împotriva directorului general al Poștei, Dan Mihai Toader, cercetat printre altele și cu privire la legalitatea unor achiziții publice realizate de compania națională, la legalitatea unor asocieri ale acestei instituții sau ale angajaților săi în diferite societăți comerciale și la posibila fraudare a patrimoniului public și privat al statului ca urmare a respectivelor activități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.