Acasă Actualitate DNA extinde acuzațiile pentru trezorierul PSD: și-a însușit din subvenții un super...

DNA extinde acuzațiile pentru trezorierul PSD: și-a însușit din subvenții un super Mercedes

DISTRIBUIȚI

La solicitarea reprezentaților mass media, Biroul de Informare și Relații Publice al DNA este abilitat să transmită următoarele:
În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 294/VIII/3 din 2 aprilie 2019, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus extinderea urmăririi penale față de aceeași persoană, trezorier al unui partid, cu privire la săvârșirea unei alte infracțiuni de delapidare.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
În calitate de trezorier al unui partid, având atribuții de gestionare și administrare a bunurilor și fondurilor bănești aparținând formațiunii politice respective, suspectul ar fi dispus scoaterea din patrimoniul partidului a unui autoturism de lux (marca Mercedes Benz model GLE 350 Coupé) cu o valoare de 324.800 lei, fără încasarea contravalorii acestuia la momentul înstrăinării.
Concret, data de 10.07.2017, formațiunea politică, prin trezorier, a cumpărat autoturismul anterior menționat, iar la data de 18.07.2017, autoturismul ar fi fost vândut unei persoane din familia trezorierului, însă contravaloarea acestuia nu a fost încasată de partid la data înstrăinării bunului. Banii pentru autoturism au fost plătiți abia la data de 23.08.2018.

Curentul a dezvăluit anul trecut că Inspectorii AEP au descins la PSD. Îl controlează pe finul fostei lor șefe, Mircea Drăghici care și-ar fi luat Mercedesuri din subvenții

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.