Acasă Actualitate DNA l-a prins pe Becali că a păcălit statul cu peste 40...

DNA l-a prins pe Becali că a păcălit statul cu peste 40 milioane de Euro

DISTRIBUIȚI

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus extinderea urmăririi penale față de Gigi Becali și față de nepotul său, Vasile Geambazi, oameni de afaceri, pentru săvârșirea infracțiunilor de spălare a banilor, fapte presupus a fi săvârșite în perioada 2014-2019.
Anterior, în aceeași cauză, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un evaluator desemnat de Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (A.N.R.P), pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, cu consecințe deosebit de grave.

În Ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

Evaluatorul desemnat de A.N.R.P. ar fi întocmit un raport de evaluare cu încălcarea legii 247/2005, prin care un teren de 21,75 ha situat în apropiere de mun. București, care făcea obiectul unui dosar de despăgubire la A.N.R.P., ar fi fost supraevaluat cu suma de 184.819.120 lei, sumă reprezentând un folos necuvenit în beneficiul celor doi oameni de afaceri.
Cunoscând că despăgubirea a fost stabilită în urma supraevaluării frauduloase, cei doi oameni de afaceri ar fi disimulat proprietatea și dreptul de dispoziție asupra despăgubirii. De asemenea, prin multiple transferuri succesive, intercalate și reciproce, cei doi oameni de afaceri ar fi efectuat o serie de operațiuni bancare, în perioada 2014-2019, în scopul separării și ascunderii sumei de originea ilicită. Aceștia ar fi folosit cea mai mare parte a sumei provenind din supraevaluarea frauduloasă pentru capitalizarea unor societăți comerciale și ar fi dobândit o parte importantă a sumei prin retrageri de numerar.

5 COMENTARII

  1. Păi ie simplă treaba…să se facă rocada, adică cei păcăliți să treacă ciobani la oile lui Becali iar Becali în locul lor, pentru simplu fapt că ie mai capabil.

  2. Trimetetil ma pe laudarosul,hotul se prostul asta care se da mare patriot roman si crestin ortodox intr-o manastire cu gratii la geam si confiscatii tot ce are,pentru ca asta este si dorinta lui, sa se lepede de cele lumesti si sa se retraga undeva departe de lume pentru ca sa se roage lui Dumnezeu ca sa aiba parte de comoara in ceruri.

  3. OK. Confiscati de la Becali 40 milioane euro si de la Varan cei 60 milioane euro si refaceti soselele tarii. Care nu are/nu vrea sa dea banii bagati la puscarie pana da banii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.