Acasă Actualitate DNA și Ambasada Olandei organizează grup de lucru despre corupția în sistemul...

DNA și Ambasada Olandei organizează grup de lucru despre corupția în sistemul de sănătate

DISTRIBUIȚI

Direcția Națională Anticorupție, în calitatea sa de membru al Rețelei Europene Împotriva Corupției EPAC/ EACN și deținător al Vicepreședinției acestei rețele, cu sprijinul Ambasadei Olandei, organizează în perioada 23 -24 mai 2016, la București, un Grup de lucru având ca temă ‘Corupția în sistemul de sănătate – prevenire și investigare. Experiență, bune practici și provocări’.

În fiecare an, membrii EPAC/ EACN organizează o conferință profesională și un număr de grupuri de lucru.

Scopul prezentului grup de lucru este de a oferi un cadru profesional de dialog în care se discută exemple de studii de caz și de bune practici în lupta împotriva corupției în sectorul medical, din perspectiva practicienilor anticoruptie, luând în considerare diferitele competențe pe care aceste organizații le au fie în domeniul prevenirii, stabilirii de politici anticorupție, fie al investigării faptelor de corupție.

Discuțiile vor fi împărțite în două paneluri

Prima zi a grupului de lucru: Cele mai bune practici în stabilirea de politici publice, în prevenirea și controlul administrativ al corupției în sistemul de sănătate și a doua zi a grupului de lucru: Cele mai bune practici în investigarea corupției în sistemul de sănătate.

Vor participa reprezentanți ai autorităților anticorupție și ai instituțiilor polițienești din 9 state membre și non-membre UE (Austria, Azerbaidjan, Estonia, Germania, Lituania, Republica Moldova, Romania, Serbia, Spania) precum și reprezentanți ai Comisiei Europene, ai Rețelei Europene privind Fraudă și Corupția în Sistemul de Sănătate.

Deschiderea lucrărilor Grupului de lucru va avea loc la data de 23 mai 2016, ora 9,00, la Cercul Militar din București.

EPAC/ EACN reprezintă o platformă cu reprezentare europeană la care aderă autorități anticorupție din țări membre ale UE și ale Consiliului Europei, oferind practicienilor un cadru de cooperare, pentru realizarea schimbului de expertiză și informație profesională. Din anul 2010, Direcția Națională Anticorupție este reprezentată la nivel de vicepreședinte al EPAC/ EACN, funcție deținută de doamna Anca Jurma, procuror șef al Serviciului de Cooperare Internațională, Informare și Programe.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.