Acasă Actualitate Doar un român din cei aflați în Afganistan a putut ajunge la...

Doar un român din cei aflați în Afganistan a putut ajunge la aeroport pentru a fi evacuat

DISTRIBUIȚI

Un cetățean român a fost evacuat joi noapte de la Kabul cu un avion al Forțelor Armate Române, transmite Ministerul Afacerilor Externe. Alți cetățeni români care ceruseră asistență pentru evacuare nu au putut fi preluați pentru că nu au putut ajunge la aeroport.

Comunicat al Ministerului Afacerilor Externe:

privind continuarea demersurilor Celulei de criză interinstituționale pentru evacuarea cetățenilor români aflați în Afganistan

Celula de criză interinstituțională, care a continuat să activeze în regim permanent pentru asigurarea evacuării cetățenilor români care și-au manifestat opțiunea de a fi repatriați din Afganistan, informează că un prim zbor la Kabul al aeronavei militare de transport românești s-a desfășurat în bune condiții și a reușit evacuarea, în această etapă, a unui cetățean român pe această cale.

Astfel, aeronava militară de transport a Forțelor Aeriene Române a aterizat în cursul nopții pe aeroportul internațional din Kabul în condiții de siguranță. Pe lângă personalul militar al aeronavei s-a aflat la bord și o echipă consulară mobilă a MAE, pregătită să acorde asistență de specialitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.