Acasă Actualitate Dorin Cocoș încă o șpagă de 10 milioane de Euro

Dorin Cocoș încă o șpagă de 10 milioane de Euro

DISTRIBUIȚI

Dosarul Alinei Bica scoate la iveală o caracatiță de șpăgi incredibilă. În urma unor declaraţii date procurorilor, coroborate cu înscrisuri, anchetatorii DNA care instrumentează cauza despăgubirilor au întocmit un referat prin care s-a solicitat arestarea şefei DIICOT Alina Bica.
În referat se arată că Gheorghe Stelian „a cumpărat de la un anume Dino Sinigalia, în 2010, drepturi litigioase pentru terenul de 13 hectare din zona Plumbuita”. Gheorghe Stelian s-a îmbogățit astfel:„cumpăra drepturi litigioase, apoi desfăşura activităţi de trafic de influenţă pentru obţinerea de despăgubiri cât mai mari de la stat, după care îşi achita datoria celor care l-au ajutat”. Acest lucru s-a întâmplat și cu acest teren de 13 hectare. Primul pas.: cumpărarea.

„După aceea, Dorin Cocoş a garantat că totul va fi bine ….După ce s-a nominalizat un evaluator, Gheorghe Stelian i-a dat un plic cu bani între 30.000 și 100.000 lei.. La momentul la care evaluatorul a finalizat raportul, …valoarea totală a terenului a ajuns la aproximativ 377.000.000 lei, şi Dorin Cocoş a cerut 10.000.000 Euro aproximativ pentru a interveni pe lângă factori de decizie din cadrul ANRP în vederea soluţionării dosarului…. Cocoş Dorin a primit, în mai multe tranşe, suma de aproximativ 10.000.000 euro”, scrie în referatul de arestare întocmit de DNA.
O altă declarație incriminatorie de la dosar este a unui alt apropiat al grupării Udrea-Cocoș, co-inculpatul Diacomatu Sergiu-Ionuț pus sub control judiciar în dosar, a făcut parte din Corpul de control al Guvernului și a fost subsecretar de stat la Finanțe. Absolvent al Academiei de Poliție, acesta a fost  membru al comisiei de retrocedare din ANRP care a cordat despăgubirea ilegală de 60 milioane EURO. Acesta le-a declarat anchetatorilor că l-a cunoscut pe Gheorghe Stelian, prin intermediul lui Alin Cocoş, după procedura privind despăgubirile: „Pe Gheorghe Stelian l-am cunoscut ulterior procedurii, prin intermediul lui Alin Cocoş, cu care eram în relaţii de prietenie. De asemenea, am aflat că Bica Alina făcea parte din cercul relaţional al familiei Cocoş”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.