Home Actualitate Dosarul FLOTA ar putea fi redeschis

Dosarul FLOTA ar putea fi redeschis

DISTRIBUIŢI

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat, joi, înainte de şedinţa de plen a CSM, referitor la o posibilă redeschidere a dosarului „Flota”, că „această împrejurare va fi avută în vedere”, precizând că vor fi numeroase persoane care vor face „fel şi fel de solicitări”.

„Noi, procurorii, ne exercităm atribuţiile aşa cum sunt ele prevăzute de lege şi nu suntem influenţaţi de final de mandat, început de mandat. (…) Cu siguranţă, această împrejurare va fi avută în vedere şi intuiesc că vor fi numeroase persoane care vor face fel şi fel de solicitări, probabil”, a spus Tiberiu Niţu.

 

Şeful Ministerului Public a adăugat că aceste analize vor fi făcute în baza probelor şi pe baza dispoziţiilor Codului de procedură penală.

 

Dosarul „Flota” a avut ca obiect stabilirea modului în care flota românească a pierdut o serie de nave maritime-mineraliere de mare capacitate, prin infracţiuni săvârşite de cei care ar fi iniţiat şi derulat fraudulos asocierea CNM Petromin SA Constanţa cu grupul de firme private Torvald Klaveness Oslo din Norvegia, în perioada aprilie 1991 – august 2000.

 

Traian Băsescu a fost implicat în dosar ca ministru al Transporturilor, reamintește Mediafax. O expertiză publicată în timpul primului mandat de preşedinte al lui Băsescu a arătat că nu s-a înregistrat niciun prejudiciu pentru partea română, fapt folosit de şeful statului în declaraţii publice pentru a-i sancţiona pe cei care l-au învinovăţit, de-a lungul timpului, de vânzarea Flotei.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.