Acasă Actualitate Dosarul -Mita pentru fregate- continua in cautarea politicianului roman

Dosarul -Mita pentru fregate- continua in cautarea politicianului roman

DISTRIBUIȚI

Sotii Barry si Georgiana George, cetatenii britanici arestati, zilele trecute, pentru ca ar fi implicati in incasarea ilegala a unui comision de sapte milioane de lire sterline, pe care l-au luat in timpul desfasurarii procesului de achizitie de catre Romania a doua nave militare, au fost eliberati ieri. Conform anchetatorilor, fregatele au fost cumparate de Romania din Marea Britanie si modernizate de BAE System, companie la care Barry George era angajat.

Ieri, pentru a elucida anumite piste, autoritatile britanice au efectuat o perchezitie la locuinta sotilor Barry, de unde au confiscat mai multe documente si suma de 30.000 de euro.

Presa britanica de ieri a dezvaluit ca ancheta in dosarul -Mita pentru fregate- se refera in principal la profiturile mici pe care statul englez le-a obtinut din vanzarea navelor. Cotidianul -The Guardian- sustine ca navele au fost vandute initial cu 200.000 de lire sterline, reparate de BAE System si revandute Romaniei cu 116 milioane de lire sterline. Ministerul Apararii din Anglia a mai castigat un milion si jumatate de lire sterline prin vanzarea unor echipamente firmei BAE System. Sym Taylon, unul dintre oficialii britanici care au negociat tranzactia nu a dorit sa comenteze situatia. De remarcat, faptul ca afacerea s-a facut in sistem off-set, ceea ce inseamna ca Marea Britanie urmeaza sa achizitioneze de la firme autohtone contracte in valoare de aproape 100 milioane de lire sterline.

Ieri, politistii au descins la Axis Trade&Consulting, firma cu sediul in strada Popa Savu 77 din Bucuresti, in care sunt implicati sotii George. Conform anchetatorilor, societatea – care are ca adminstratori pe Georgiana George si pe mama sa, Elena Dan, a avut un profit de 1.000.000 de lire sterline in perioada tranzactionarii fregatelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.