Acasă Actualitate Dosarul privatizărilor strategice: ?ê?£ereș, condamnat la șase ani de închisoare, Nagy, cinci...

Dosarul privatizărilor strategice: ?ê?£ereș, condamnat la șase ani de închisoare, Nagy, cinci ani

DISTRIBUIȚI

Instanța supremă i-a condamnat, marți, pe Codruț ?ê?£ereș la șase ani de închisoare cu executare și pe Zsolt Nagy la cinci ani de închisoare cu executare, în dosarul privatizărilor strategice.
Fostul ministru al Economiei și Comerțului Ioan Codruț ?ê?£ereș a primit cinci ani de închisoare pentru aderare la un grup infracțional și șase ani de închisoare pentru trădare prin transmitere de secrete, potrivi deciziei instanței supreme. Judecătorii au comasat pedepsele și au dispus ca ?ê?£ereș să o execute pe cea mai grea, de șase ani de închisoare.
Zsolt Nagy, fost ministru al Comunicațiilor și Tehnologiei Informației, a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru aderare la un grup infracțional, pedeapsă cu executare.
Instanța l-a mai condamnat pe cetățeanul ceh Michal Susak la patru ani și zece luni de închisoare pentru inițierea unui grup infracțional transnațional și la zece ani de închisoare pentru complicitate la spionaj, urmând să execute pedeapsa cea mai grea.
Mircea Călin Flore, senior director CSFB Europe Ltd. Londra, cetățean româno-englez, a primit o pedeapsă de patru ani și zece luni de închisoare pentru inițierea unui grup infracțional transnațional și nouă ani și șase luni de închisoare pentru complicitate la spionaj. Instanța a comasat pedepsele și a dispus ca Flore că execute nouă ani și șase luni de închisoare.
Decizia instanței supreme nu este definitivă, putând fi contestată la Completul de cinci judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Mihaela Dobrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.