Acasă Actualitate Dosarul „Valiza” și mâna intereselor ungurești

Dosarul „Valiza” și mâna intereselor ungurești

DISTRIBUIȚI

Probabil naționalismul lui Becali a început să deranjeze în anumite cercuri de puțin mai la vest, acolo se trag sfori ca acesta să fie „agățat“ cu ceva în justiție. Dosarul „Valiza“ este o probă evidentă în acest sens. Deocamdată,  instanța a rămas în pronunțare în acest caz iar pe 20 martie vom afla ce a decis justiția. Soluția morală și corectă este achitarea în condițiile în care premierea în sport nu face decât să confirme sloganul olimpic „Citius Altius Fortis“ (mai repede, mai sus, mai puternic – n.red.). Banii erau destinați nu pentru non-combat ci pentru extra combat, ori poți să dai unei echipe românești și 10 milioane de euro că nu o va bătea pe Bar­ce­lona într-un joc corect. În aceste condiții promiterea unei sume de bani pentru a-ți apăra corect șansele și mai ales pentru a-ți depăși, fie și într-un singur joc, valoarea reală, confirmă capacitatea omului de a se mobiliza, de a-și depăși propria condiție.
Dacă e să acceptăm logica procu­rorilor, omul nu ar mai fi ajuns pe lună, pentru că acest deziderat a fost determinat de factori externi, în primul rând de bani, în al doilea rând de mândria națională și nevoia de propagandă. Același lucru s-a urmărit și de către Gigi. În primul rând combaterea presiunilor ungurești.

Istorie și sport

Dacă ar fi să ne uităm în istorie, să nu uităm că echipa CFR 1907 Cluj este o jignire la adresa românilor. Cum am mai spus, în 1907 nu era Cluj ci Koloszvar, și nu era CFR ci Kolozsvari Vasutas Sport Club (Clubul Sportiv al Căilor Ferate din Cluj-Napoca). În aceste condiții clubul înființat în1907 nu putea fi decât unguresc și nu are nici o legătură cu CFR, decât după 1918 când a trebuit să ia numele de CFR, în schimb Universitatea Cluj are legătură cu România și atunci un patriot ca Gigi în mod demn a oferit o premiere pentru învingerea acelei făcături. În 1940, „U“ pleca la Sibiu, refuzând să joace în campionatul maghiar, după ce Transilvania a fost ocupată în urma Dictatului de la Viena. Universitatea avea să revină cinci ani mai târziu la Cluj, după terminarea războiului și redobândirea Transilvaniei. La apariția CFR în Divizia A, Gigi Becali a spus că e echipa serviciilor secrete maghiare al cărei reprezentant este Arpad Paszkany. În aceste condiții, dosarul „Valiza“ nu ar părea decât o uneltire, doar că nu satanistă ci „maghiaristă“, iar achitarea este un act de apărare a demnității naționale și a firii omenești de autodepășire, condamnarea reprezentând o opresiune, o știrbire a spiritului sportiv. Poate dacă am avea mai mulți „Gigi Becali“ și mai multă coloană vertebrală, nu am fi ajuns astăzi să fim șantajați la cel mai înalt nivel de acești „Bela“ sau „Tokes“ care o tot trag cu o invenție ridicolă și anume așa-zisul „Ținut Secuiesc“, unde secuii au fost transformați în unguri și sunt ținuți de proprii politicieni într-o sărăcie lucie și un grad destul de mare de analfabetism. Pe motiv că ei sunt unguri și nu trebuie să învețe altă limbă, limitându-se la a se izola complet de societatea largă. Apoi sunt folosiți ca  o turmă de vite pentru voturi, odată la patru ani, deși nimic nu se schimbă iar evoluția în astfel de societăți închise devine un termen abstract, aproape inexistent.

Nicolae Bucur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.