Acasă Actualitate Două călăuze reținute înainte de a trece granița cu opt migranți

Două călăuze reținute înainte de a trece granița cu opt migranți

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au depistat, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii migraţiei ilegale, desfăşurate pe raza judeţului Timiş, doi cetăţeni români care au sprijinit opt cetăţeni din Turcia în încercarea de a trece ilegal frontiera.

În data de 19.09.2020, în jurul orei 13.00, în urma unei informaţii deţinute la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, au fost oprite în municipiul Timişoara două autoturisme, conduse de doi cetăţeni români în interiorul cărora exista suspiciunea că ar fi migranţi.

Astfel, în urma controlului efectuat asupra celor două autoturisme, au depistat în interiorul acestora, opt cetăţeni străini. Având în vedere faptul că aceştia nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduşi la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări.

Din primele verificări efectuate de către polițiștii de frontieră a reieşit faptul că cei în cauză sunt cetăţeni din Turcia, opt bărbaţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 33 de ani. La cercetări, cei în cauză au declarat că au fost preluaţi de către şoferi dintr-o localitate de pe raza judeţului Timiş. Aceştia au mai precizat că urmau să plătească sume cuprinse între 5.000 şi 6.000 euro de persoană, în momentul în care ajungeau într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii turci şi de trafic de migranţi pentru cei doi cetăţeni români.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.