Home Actualitate Două curse aeriene anulate, din cauza ninsorilor și a viscolului

Două curse aeriene anulate, din cauza ninsorilor și a viscolului

DISTRIBUIŢI

Companiile aeriene TAROM și Wizz Air și-au anulat, luni, câte o cursă de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București, din cauza ninsorilor și a viscolului, informează Compania Națională Aeroporturi București (CNAB).

Potrivit sursei citate, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București (AIHCB) și pe Aeroportul Internațional București Băneasa Aurel Vlaicu (AIBB AV), traficul aerian se desfășoară în condiții de iarnă, cu ninsoare abundentă, vânt puternic și rafale care transportă zăpada la sol.

În aceste condiții, unele zboruri pot înregistra întârzieri care, în general, sunt cuprinse între 30 și 120 de minute, determinate de necesitatea degivrării aeronavelor și de operațiunile de deszăpezire.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, compania Wizz Air a anulat cursa 63141/63142 București — Roma — București, iar TAROM a anulat cursa 601/602 București — Timișoara — București.

„Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii pentru menținerea suprafeței de mișcare în condiții optime și sunt asigurate condițiile pentru desfășurarea în deplină siguranță a operațiunilor aeriene. Compania Națională Aeroporturi București recomandă pasagerilor să își ia măsurile necesare pentru a se prezenta în timp la aeroport”, menționează CNAB.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.