Acasă Actualitate Dragnea a dat bani de la buget iar Patriarhul Daniel i-a oferit...

Dragnea a dat bani de la buget iar Patriarhul Daniel i-a oferit ordinul „Sfinții Martiri Brâncoveni”

DISTRIBUIȚI

Liviu Dragnea a primit, duminică, la mănăstirea Hurezi, din partea patriarhului Daniel, ordinul „Sfinții Martiri Brâncoveni” pentru contribuția adusă de acesta în renovarea mai multor lăcașe de cult.
Patriarhul a menționat faptul că Liviu Dragnea este „un om de cuvânt, nu promite mult, dar când promite se ține de cuvânt”.

Viceprim-ministrul Dragnea a declarat că nu se aștepta să primească această distincție.

„Preafericitul Daniel mi-a spus săptămâna trecută că s-ar bucura să fiu și eu prezent aici. Am venit cu drag aici, pentru că este un loc cu totul deosebit. Am avut și onoarea să primesc această distincție, care mă copleșește. Nu mă așteptam, am fost destul de surprins de acest gest. Turismul din România ar putea aduce mult mai mult decât aduce în prezent, avem un potențial turistic uriaș, neexploatat însă mare parte din el, iar turismul monahal la fel ar putea fi o coordonată a acestui turism, nu doar aici, la Vâlcea, pentru că nu există județ în țara noastră care să nu aibă asemenea locuri sfinte. Să sperăm că în anii următori ne va preocupa mai puțin ura dintre noi și mai mult ce ar trebui să facem bine pentru țara noastră”, a spus Dragnea.

Alături de Liviu Dragnea au mai primit distincții pictori restauratori ai picturii Mănăstirii Hurezi, directorul Direcției pentru Cultură Vâlcea.

Totodată patriarhul Daniel a oferit Mănăstirii Hurezi o parte din moaștele domnitorului Constantin Brâncoveanu și o icoană uriașă cu Sfinții Martiri Brâncoveni.

Mănăstirile Surpatele, Brâncoveni și Dintr-un Lemn au primit la rândul lor icoane cu fragmente din rămășițele pământești ale domnitorului Constantin Brâncoveanu.

La Mănăstirea Hurezi, patriarhul Daniel a oficiat o slujbă religioasă cu ocazia aducerii rămășițelor pământești ale domnitorului Constantin Brâncoveanu, ctitor al mănăstirii vâlcene, după 300 de ani de la martiriul său din anul 1714.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.