Acasă Actualitate Dragnea n-a reușit blocajul la Monitorul Oficial. Decretul președintelui a fost publicat...

Dragnea n-a reușit blocajul la Monitorul Oficial. Decretul președintelui a fost publicat sâmbătă

DISTRIBUIȚI

Decretul prin care președintele Iohannis a prelungit mandatul generalului Ciucă la șefia Statului Major al Armatei a fost publicat în Monitorul Oficial, după aproape o zi în care a fost blocat la Camera Deputaților.

Codul Penal definește abuzul în serviciu ca fiind „fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.”
Președintele a avertizat ieri că nepublicarea decretului său în Monitorul Oficial atrage răspunderea juridică a tuturor persoanelor implicate
„Imediat după ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, Decretul Președintelui României nr. 1331/2018, prin care s-a prelungit mandatul șefului Statului Major al Apărării, a fost transmis, în condițiile Legii nr. 202/1998, secretarului general al Camerei Deputaților, în vederea publicării în Monitorul Oficial al României.

Monitorul Oficial al României este publicația oficială a statului român, în care se publică actele prevăzute de Constituție, de Legea nr. 202/1998, precum și de alte acte normative.

Publicarea decretelor, acte prevăzute de Constituție, nu poate fi blocată sau cenzurată de instituțiile cu atribuții în această procedură.

Președintele României atenționează că întârzierea publicării în Monitorul Oficial al României a Decretului nr. 1331/2018 și, implicit, împiedicarea producerii efectelor acestui act are grave consecințe și atrage răspunderea juridică a tuturor persoanelor implicate”, transmite președintele României.

Monitorul Oficial se află în subordinea președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea care e supărat că președintele a refuzat să numească un nou șef de Stat Major, propus de PSD și a prelungit prin decret prezidențial mandatul actualului șef.

4 COMENTARII

 1. EXISTA RISCUL DECLARARII de catre PRESEDINTE a STARII DE NECESITATE DACA NU SE NUMEA SEFUL STATULUI MAJOR AL ARMATEI in minim 24 de ore de la expirarea mandatului acestuia.

 2. DECLARAREA =STARII DE NECESITATE = TREBUIA FACUT DUPA PRIMELE TREI LUNI DE =STAPANIRE = A GUVERNULUI CONDUS DIN UMBRA DE DRAGNEA SI SCOATEREA IN AFARA LEGII A PSD-ULUI ,PENTRU PUNEREA IN PERICOL A= SIGURANTEI NATIONALE =A ROMANIEI !!

  • Acest comentariu seamànà cu un delir sutà la sutà !
   PSD este un partid oficial , care a cîstigat ultimile alegeri parlamentare ! De ce publicati astfel de „texte” incitînd la

   confruntàri paramilitare ?

 3. Decretul nu este valabil ! Conform Constitutiei , trebuia contrasemnat de Primul Ministru !
  Fàrà aceastà contrasemnàturà este o hîrtie fàrà valoare legalà !
  Ràmâne o curiozitate arhivisticà !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.