Acasă Actualitate Drept la replică

Drept la replică

DISTRIBUIȚI

Avand in vedere articolul publicat pe site-ul curentul.info cu titlul „Firea acuzata de Grupul Civic Iancului ca peste doua zile va distruge zona protejata Vatra Luminoasa”<https://www.curentul.info/comunicate-de-presa/firea-acuzata-de-grupul-civic-iancului-ca-peste-doua-zile-va-distruge-zona-protejata-vatra-luminoasaa/>, pentru corecta informare a opiniei publice, Primaria Municipiului Bucuresti face urmatoarele

PRECIZARI

Acuzatiile care apar in articolul mentionat sunt complet false si aduc grave prejudicii de imagine Primarului General si Primariei Capitalei. Mai mult, se induce idea ca Municipalitatea nu acorda un interes major masurilor pentru prevenirea raspandirii epidemiei de COVID-19.

In ceea ce priveste proiectul la care se face referire in articol, privind aprobarea Planul Urbanistic Zonal Soseaua Iancului nr. 90, mentionam ca se afla inca in perioada de consultare publica. Abia dupa incheierea acestei perioade, la data de 18 martie, va fi elaborata varianta finala care va cuprinde propunerile primite din partea cetatenilor.

Astfel, s-a mentionat eronat in articol faptul ca acest proiect va fi supus aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti in sedinta din 18 martie. Mai mult, nu a fost convocata o sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti pentru data respectiva.

Proiectul aflat in dezbatere publica propune realizarea unui complex rezidential cu blocuri de maximum 7 etaje in zona protejata Vatra Luminoasa si respecta certificatul de urbanism nr. 87/23.12.2019, emis de Primaria Municipiului Bucuresti, in conformitate cu legislatia in vigoare privind zonele construit protejate.

Mentionam faptul ca inaltimea cladirilor a fost avizata de Autoritatea Aeronautica Civila Romana (conform Aviz Nr.16238/892/26.06.2019), precum si de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale (conform Aviz Nr.608/23.10.2019). De asemenea, vor exista cel pu?in 30% spatii verzi, potrivit deciziei emise de Agentia pentru Protectia Mediului Bucuresti.

Directia de presa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.