Acasă Actualitate Dreptate pentru Toni Tecuceanu, după trei ani de procese lungi și dureroase

Dreptate pentru Toni Tecuceanu, după trei ani de procese lungi și dureroase

DISTRIBUIȚI

Ieri o instanță românească a dat dreptate familiei unui îndrăgit actor, Toni Tecuceanu, decedat în Spitalul Matei Balș, în condiții misterioase. Familiei i s-a interzis abuziv și ilegal accesul la dosarul medical al lui Toni. Dosar medical secretizat printr-o decizie aberantă a directorului spitalului,, Streinu Cercel. Tribunalul București a admis cererea prin care fratele și tatăl lui Toni Tecuceanu cereau eliberarea dosarului medical complet al lui Toni și „obligă pârâtul Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș” la comunicarea dosarului medical complet al defunctului Tecuceanu Aurelian Antonio”.
În data de 5 ianuarie 2010 tânărul și îndrăgitul actor Toni Tecuceanu a murit în spitalul Matei Balș. S-a pretins că Toni Tecuceanu a murit de virusul gripei porcine și moartea sa a declanșat o adevărată isterie mediatică. Controversatul vaccin al așa zisului virus era o prioritate pentru Ministerul Sănătății și un mare business pentru niște  companii farmaceutice.
Toni Tecuceanu nu a murit de „gripă porcină“ ci de un virus contractat în spitalul lui Streinu-Cercel, care a folosit apoi moartea tânărului actor pentru a declanșa isteria vaccinării populație, o operațiune care ar fi trebuit să facă obiectul unei anchete a autorităților statului. Acum se știu destul date pentru a avea o imagine mai clară asupra celor două isterii lansate la nivel mondial, despre gripă porcină și gripă aviară, pentru a înțelege că la mijloc, s-a aflat un uriaș business dar și o acțiune de înspăimântare a populație. În România au fost ucise sute de mii de păsări iar tema gripelor misterioase a dispărut cum a venit, fără urme.

Manipulare cinică a opiniei publice pentru vânzarea vaccinurilor

Adunarea parlamentară a Consiliului Europei a pus sub ancheta implicarea firmelor de farmaceutice în „promovarea“ gripei porcine. Citez ca să nu se zică că inventez : „The Parliamentary Assembly of the Council of Europe (PACE) will launch an inquiry în January 2010 on the influence of the pharmaceutical companies on the global swine flu campaign, focusing especially on extent of the pharma‘s industry’s influence on WHO. The Health Committee of the PACE, a body representing 47 European nations including Russia, hâș unanimously passed a resolution calling for the inquiry. The step îs a long-overdue move to public transparency of a „Golden Triangle“ of drug corruption between WHO, the pharma industry and academic scientists that hâș permanently damaged the lives of millions and even caused death.“

(http://www.globalresearch.ca/council-of-europe-parliamentary-assembly-to-investigate-who-and-pandemic-scandal/16667)

La noi, mahări ai sistemului medical implicați în manipularea opiniei publice și distribuirea vaccinurilor  au lansat tot felul de scenarii catastrofice, iar pentru a accentua tema au înscenat și alte „spectacole“, macabre.
Adrian Streinu Cercel, în calitate de secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat la o televiziune de mare audiență, mințind cu nerușinare, ca: „Toni Tecu­ceanu a murit de gripă porcină. Pe foaia de observație scrie clar că a fost gripă nouă. Virusul AH1N1 a fost identificat și confirmat“. Ulterior, deși fratele actorului, Paul Tecuceanu, a solicitat această „foaie de observație“, Streinu Cercel a refuzat să acorde o copiei familiei invocând „drepturile pacientului“. Ale pacientului mort în spitalul său.
Moartea lui Toni Tecuceanu, o vedetă tv, personaj bine cunoscut publicului românesc, a fost utilizată cinic pentru a băga frica în romani. Moartea sa a fost suspecta însă din cu totul alte motive. Toni Tecuceanu a fost îmbolnăvit în spital, iar apoi dosarul său medical a fost secretizat. Printr-o decizie incredibilă,  familiei i s-a interzis după moartea accesul la dosar.
Demență, ticăloșie sau ambele la un loc, cert este că abia acum, după trei ani de procese, de nesfârșite termene și amânări în instanțele românești, lente în anumite cazuri, s-a obținut după o adevărată bătălie juridică accesul familiei la dosar. Este meritul avocatului Mihai Rapcea, care a preluat inițial dosarul și apoi al cunos­cutului avocat Iulian Urban, la vremea aceea senator, care a cerut schimbarea legea sănătății, în care era inclus acel aberant pasaj de care s-a prevalat Streinu Cercel pentru a afirma că doar mortul poate să-și vadă dosarul medical – familia nu!!!

Durerea unui frate

Citez din mărturia lui Paul Tecuceanu, fratele lui Toni: „Decesul fratelui meu este încă învăluit în mister. Deși am încercat să obțin pe cale amiabilă o copie a dosarului medical complet al lui Toni, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș“, profesor doctor Adrian Streinu-Cercel, a refuzat să mi-o acorde invocând prevederile legii numărul 46/2003, privind drepturile pacientului.
?ê?£ocat de răspunsul primit din partea acestuia, am decis să caut dreptatea în instanță. Astfel, împreună cu tatăl meu, Tecuceanu Ioan, am depus o acțiune prin care am chemat în judecată Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș“ și pe profesorul Adrian Streinu-Cercel. Considerăm că managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș“ a încălcat chiar el prevederile legii numărul 46/2003, privind drepturile pacientului, atunci când a vorbit în presă despre diagnosticul și cauza morții lui Toni, fără să aibă în prealabil acordul scris al acestuia sau al familiei.
Avocatul care ne va reprezenta în instanță este Mihai Rapcea, și totodată, am apelat la serviciile Asociației „Asistență pentru Consumatori“ și ale domnului senator Iulian Urban. Până acum, am depus șase scrisori, cinci către Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș“ și una către Direcția de Sănătate a Municipiului București. Până acum (06.03.2010) nu am primit niciun răspuns la aceste scrisori.“
În data de 08 aprilie 2010, ora 14:30, la Judecătoria Sectorului 2 din București, a început o îndelungată bătălie juridică, debutul procesului intentat de familia lui Toni Tecuceanu lui Adrian Streinu-Cercel și Institutului Național de Boli Infecțioase Profesor Doctor „Matei Balș“ din Capitală, în cazul morții îndrăgitului actor.

O victorie, după trei ani de procese

Fratele și tatăl lui Toni au câștigat pentru a doua oară în instanță dreptul de vedea actele medicale. Primul succes a fost înregistrat tot la Tribunalul București, la data de 07.12.2011. Spitalul condus de Adrian Streinu-Cercel a făcut însă recurs, iar în iunie 2012, Curtea de Apel București, spre rușinea ei, a casat sentința și a trimis dosarul la rejudecare.
Paul Tecuceanu scrie: «  E dreptul nostru să știm de ce a murit fratele meu. Mai mult, acest caz este unul special. Spitalul, prin vocea domnului Streinu-Cercel, a oferit unor terți date din dosarul medical al lui Toni, fără să aibă acordul său sau al familiei. Apoi, ne-a refuzat nouă accesul la dosarul medical, argumentând această decizie prin faptul că art. 21 din Legea 46/2003 nu le permite acest lucru. Ori, să susții așa ceva este aberant! Cum să invoci un articol de lege pe care chiar tu l-ai încălcat, iar apoi să te folosești de el fără nicio remușcare? Sunt convins că vom afla lucruri interesante din acest dosar medical. În plus, sper că măcar acum, în al 12-lea ceas, conducerea de la „Matei Balș“ să dea dovadă de bun simț și să predea dosarul medical! Trebuie să-și recunoască înfrângerea! În orice caz, suntem pregătiți să învingem și la recurs! Justiția trebuie să-și facă datoria corect, până la capăt! Dreptatea este de partea noastră și ne vom lupta până la capăt pentru adevăr.
Cu o zi înainte de sentință,  Paul Tecu­ceanu îl invoca cu speranță pe Radu Gyr: „Înfrânt nu ești atunci când sângerezi/Nici ochii când în lacrimi ți-s/Adevăratele înfrângeri/Sunt renunțările la vis!“…Azi vom afla sentința în dosarul în care eu și tatăl meu cerem, cât se poate de firesc, actele medicale ale lui Toni. Chiar dacă pare aproape imposibil să învingem „balaurul cu șapte capete“, eu cred în dreptate, dreptatea lui Dumnezeu! Indi­ferent de ce se va întâmpla azi, vom lupta până la capăt! Pentru Dumnezeu, pentru Toni, pentru Romani, pentru România și pentru noi“.

George Roncea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.