Acasă Actualitate După ce presa a filmat cum țăranii otrăvesc roșiile cu ethrel să...

După ce presa a filmat cum țăranii otrăvesc roșiile cu ethrel să le forțeze coacerea, slugarnicul Daea anunță că a prelevat câte o probă pe județ și au ieșit bune

DISTRIBUIȚI

Deși interzisă în Uniunea Europeană, substanța cu care fermierii otrăvesc roșiile se poate cumpăra ”la negru” din fitofarmacie! O echipă România TV a descoperit în comuna Vidra un magazin în care se vinde ”ethrel”, soluția care coace forțat tomatele. Substanța toxică pentru cei care consumă roșiile coapte cu ethrel este adusă de contrabandiști diun Bulgaria. Urmăriți un material filmat cu o cameră ascunsă AICI.
Reportajul televiziunii lui Ghiță contrazice afirmațiile lui Liviu Dragnea prin care susține că roșiile din strănătate nu au niciun gust iar cele românești sunt naturale și gustoase.

Imediat slugarnicul Daea a transmis un comunicat:

„Autoritatea Națională Fitosanitară (ANF) desfășoară în permanență controale la nivel național. În perioada martie-mai 2019 au fost efectuate un număr de 2.743 controale la depozite de produse de protecție a plantelor (167), fitofarmacii (988), utilizatori (317), prestatori de servicii cu produse de protecție a plantelor (319) și producători agricoli (952).

Au fost controlați producătorii de tomate prelevându-se 39 probe la nivel național la care NU s-au constatat depășiri ale limitelor maxime admise de reziduuri de produse de protecție a plantelor.

În această perioadă sunt intensificate controalele pentru verificarea acestor conformității și în localitățile din județele Ilfov, Galați, Olt și Dolj, atât în fitofarmacii cât și la producătorii de tomate.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.