Acasă Actualitate Efectul mesajelor pline de ură ale PSD: 20,7% dintre români nu sunt...

Efectul mesajelor pline de ură ale PSD: 20,7% dintre români nu sunt de acord cu ajutorarea compatrioților care se întorc în țară

DISTRIBUIȚI

Percepția populației cu privire la epidemia de coronavirus a fost măsurată de INSCOP într-un sondaj din care astăzi vă prezentăm partea a III-a privind respectarea măsurilor impuse de starea de urgență, atitudinea populației față de măsurile autorităților pentru combaterea epidemiei de coronavirus, ajutorarea românilor care se întorc din alte țări, încrederea în grupuri profesionale, încrederea în instituții.

Majoritatea covârșitoare a românilor susține măsurile luate de autoritățile statului pentru a limita răspândirea noului virus și a combate efectele negative asupra economiei, conform ultimului sondaj INSCOP Research realizat în parteneriat cu Verifield și cotidianul Adevărul, în perioada 16-19 martie 2020, intitulat ”Percepției populației cu privire la epidemia COVID -19 în România”.

Ajutorarea românilor din alte țări care se întorc în România în această perioadă este o măsură care întrunește acordul a 75,6% dintre români, 20,7% exprimându-și dezacordul. 3,6% este procentul non-răspunsurilor.

Remus Ștefureac, director INSCOP Research: ”Mult discutata problemă a fluxului marede români din străinătate care s-au întors în țară este tratată de o mare parte a populației într-o cheie de solidaritate. Faptul că trei pătrimi dintre respondenți sunt de acord cu ajutorarea românilor din alte țări care se întorc în România în această perioadă, aceasta pe fondul emoției puternice provocate de mediatizarea cazurilor unor persoane infectate din diaspora care nu au respectat obligația izolării, arată un nivel ridicat de coeziune socială. Pe de altă pare, cei 20% care nu sunt de acord cu ajutorarea românilor atrag atenția asupra nevoii de creștere a responsabilității persoanelor care au revenit în țară din state puternic afectate de epidemie de a se proteja pe sine și cei din jur”.

Prezentarea grafică integrală a cercetării poate fi descărcată la adresa: https://www.inscop.ro/wp-content/uploads/2020/03/23.03.20-Raport-INSCOP-epidemia-COVID-19-Partea-3.pdf

Mai multe detalii despre cercetare pot fi găsite la: https://www.inscop.ro/23-martie-2020-perceptia-populatiei-cu-privire-la-epidemia-de-coronavirus/

Sondajul a fost realizat în perioada 16-19 martie 2020 de INSCOP Research în parteneriat cu Verifield și Adevărul. Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului multistadial stratificat fiind de 800 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3.5%, la un grad de încredere de 95%.

3 COMENTARII

  1. Ați văzut ce face Firea! Ea din alt film! Ați văzut primarii din Italia ce mesaje dau și Firea ce face! Ședințe de consiliu general, mese calde….instiga la nerespectarea legii Ce face ea e infracțiune dar cine are curajul s- o lege!

    • Dar pe cei care au devalizat Romania cine-i leaga? Marile dosare de coruptie unde sunt? Avem o problema de natura epidemiologica,exista(sper) specialisti pe profil care sa se ocupe de rezolvare,dar asta nu inseamna ca „este liber la infractiuni”.Justitia sí alte activitati importante pentru societate(economia de ex.) trebuie sa-si urmeze cursul .Dupa ,linistirea apelor’ cine credeti ca va asigura subzistenta natiunii? In doua razboaie mondiale s-a distrus aproape tot ce s-a realizat pana atunci.Generatiile care au urmat,au muncit cateva decenii sa redevina functionala societatea.Ce au distrus sí furat noii ,democrati’ cine va restaura? Mai este dispus cineva sa fie sluga la cei care doar au latrat sí demolat existente umane?

  2. Pai daca au acte de identitate romanesti au acelasi drept EDITAT. Problema lor este ca nu inteleg ca au trecut peste 10 ani de cand au plecat si-si inchipuie ca pot face ce doresc. Toti trebuie bagati 15 zile la izolare de unde sa nu fuga EDITAT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.