Acasă Actualitate Efectul Udrea asupra PMP: popularii vor ajunge la ușa cortului

Efectul Udrea asupra PMP: popularii vor ajunge la ușa cortului

DISTRIBUIȚI

Efectul Udrea atinge apogeul: după izgonirea intelectualilor, aspirarea penalilor și a centuristelor, ieri aflăm că Udrea va augumenta partidul cu aportul regilor rromilor, deocamdată pe interval este regele internațional al rromilor, Dorin Cioabă. Așa se numește alteța sa. Majestatea sa anunțase încă de anul trecut că are planuri mari, de fapt mărețe. Regele internațional al romilor a anunțat că își va întemeia propria televiziune plus o echipă de fotbal, vroia să organizeze un campionat mondial iar fotbaliștii să fie răsplătiți după fiecare meci cu mese îmbelșugate. “După meciuri cu siguranță multe animale vor fi sacrificate și vor ajunge pe grătare și vom face mese mari pentru că noi nu vom chema echipele să le ținem la restaurant, le chemăm în comunitățile noastre de romi pentru că vrem ca tinerii care au evoluat pe teren să lege prietenii”. Televiziunea romilor se va numi IRU TV, după numele oganizației mondiale a romilor pe care Dorin Cioabă o conduce iar în grila de programe se vor găsi emisiuni diverse iar una dintre emisiuni va fi moderată chiar de Dorin Cioabă. O emisiune, numită sugestiv “Ca la ușa cortului”.
Iată, deocamdată prieteniile s-au legat mai ceva decât cununiile la vrăjitoare, cu Udrea iar noua alianță cu PMP ar putea fi redenumită cu succesuri “Mișcarea de la ușa cortului” – brandul sună bine, plin de miez.
Elena Udrea a confirmat în cadrul unei conferințe de presă, că a discutat cu regele internațional al rromilor Dorin Cioabă, în vederea unui parteneriat între PMP și comunitatea rromă, care vizează integrarea acesteia. „Cred că trebuie să vină vremea când clasa politică trebuie să fie responsabilă pentru această minoritate, cea mai mare din România, în care cei care conduc țara să se gândească cum să integreze această comunitate în societatea românească”, a declarat Elena Udrea.
PMP își dorește să construiască un „parteneriat benefic pentru România” cu rromii, a anunțat Udrea, adăugând că, de fapt, PMP nu este interesat de voturile rromilor, ci ca aceștia să fie integrați în societate.
Majestatea sa internațională Dorin Cioabă, a anunțat, dinspre partea sa, că a trimis PMP un draft de protocol, prin care se angajează să susțină formațiunea în schimbul a patru sau cinci locuri de parlamentari, dar și a unor consilieri locali. Cioabă a mai cerut și un candidat la europarlamentare în primele zece locuri, însă cum lista PMP a fost finalizată, a fost dispus să renunțe la această solicitare. Conducerea PMP a depus deja, luni, la BEC, lista partidului pentru alegerile europarlamentare. Pe primele locuri se afla Cristian Preda, Siegfried Muresan, Teodor Baconschi si Cristian Petrescu. Cristian Petrescu este un fel de fotbalist emerit, a făcut mult sport, și are diplomă de la Universitatea Ecologică . Calități ce-l recomandă , la fel și faptul că a stat exact pe scaunul încălzit anterior de posteriorul lui Udrea, fiind ministrul dezvoltării în guvernarea Ungureanu. Europarlamentarul Cristian Preda, fostul utecist de frunte apreciat mult de altă Elena, Elena Ceaușescu, care deschide lista PMP, a precizat ca pe urmatoarele locuri se afla omul de afaceri Woetsch Gunther, fosta presedinta a Federatiei de Tenis Ruxandra Dragomir si Alexandru Lesco, care a avut de suferit la Tiraspol, fiind condamnat în lotul Ilașcu. “Nu putem să nu ne uitam la celelalte partide sa vedem ca au listele intesate cu neveste, iubite, prietene, membri de familie, este o adevarata increngatura de interese de familie, de grup pe aceste liste, iar PMP prin lista pe care o propune face diferenta in clasa politica", a comentat Elena Udrea. Incredibil nu-i așa, ce fabulos tupeu, ce extraordinară degajare ?
Ratând la mustață locuri eligibile de europarlamantar, supușii regelui internațional au totuși perspective mărețe pe viitor. "Am discutat și le-am trimis un draft de protocol. Dacă și dânșii doresc, vom semna acest protocol. Noi ne angajăm să susținem candidații acestei formațiuni la alegerile europarlamentare, la alegerile prezidențiale, dar și pe viitor, la alegerile generale", a declarat Dorin Cioabă pentru Mediafax.
Cioabă, care este președintele Alianța Civică Democrată a Romilor (ACDR), a precizat că, în schimbul susținerii, formațiunea pe care o reprezintă vrea să obțină patru sau cinci locuri de parlamentar la alegerile generale, precum și câteva posturi de consilieri locali.
"Așteptăm să vedem dacă ne acceptă celelalte solicitări: cele patru – cinci locuri de parlamentari, dar și consilieri locali. Vom vedea. Noi vrem clar un protocol, nu alte promisiuni. Noi ne vom demonstra loialitatea la alegeri și vom arăta că vrem să-i sprijinim", a precizat regele rromilor.
ACDR este în plin proces de a se transforma în partid politic, Cioabă anunțând că rromii din toate județele s-au organizat și au strâns 40.000 de semnături pentru înființarea partidului.
"În această săptămână centralizăm totul, completăm documentele și le vom depune la sediul Tribunalului București pentru a fi înregistrat partidul. Vom vedea ce termene ne dau, poate există contestații. Vom vedea când se va încheia înregistrarea partidului", a precizat Cioabă, adăugând că după ce și-a exprimat dorința de a înființa un partid, mai mulți reprezentanții ai partidelor din România au venit să poarte discuții cu el, însă doar cei de la PMP "au fost dispuși să colaboreze și au cerut un draft de protocol".

Udrea trage la roata internaționalului Cioabă

Totuși ceva este neclar în toată această poliloghie. Dorin Cioabă are deja un partid, ce se numește Partidul Alianța democrată a romilor ce are și un slogan inspirat: “roata schimbă soarta“. De ce ar avea nevoie de alte semături, dacă are deja partid? ?ê?£i de ce fără PMP-ul lui Udrea nu s-ar putea descurca? Mai ales că Dorin Cioabă are resurse serioase și capacitatea de a se descurca singur în plan politic. Opinia internaționalului despre români în general ar putea deveni slogan al noului partid de succes: “Românii ie popor de violatori de babe”.
Este evident că legătura ancestrală dintre Majestatea sa internațională și Udrea ar putea fi o explicație a alipirii destinelor politice ale celor doi. Cu ceva vreme în urmă, după ce o bună parte a presei de specialitate a redat cu lux de amănunte evenimentul căsătoriei fostului soț al Elenei Udrea cu o tânără moldoveancă trasă prin inel, în pofida sarcinii, s-a grăbit și Elena să-și aranjeze un interviu fluviu într-o publicație care să menționeze neapărat că și ea are siluetă, iar silueta ei are și secrete, cum ar fi secretul legat de grupa de sânge. Taina sângelui lui Udrea a fost însă dată în vileag de Mădălin Voicu, expert în lumea țigănească care a afirmat tranșat „Udrea e de-a noastră“ – adică de-a lor.
Este de apreciat revenirea lui Udrea la matcă, mai ales că există și o altă ofertă încă mai serioasă de revenire la origini. Un concurent al regelui internațional, Împăratul Iulian a venit cu o altă ofertă, mult mai valabilă. Oferta de căsătorie adresată Elenei Udrea de către Împăratul Iulian, cuscrul Regelui Cioabă, despre care știm că era unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Traian Băsescu ar trebui analizată într-un registru serios deoarece ar putea duce pacea socială, prosperitatea și poate chiar salvarea României. Am mai scris deja că Udrea ar putea fi șansa emanicipării celor 3-4 milioane de supuși ai Împăratului Iulian..
Puțină lume știa până recent cât de mult o preocupă pe Elena Udrea problema discriminării și încă și mai puțină lume își mai amintește că la data de 6 martie 1997, Împăratul Iulian Rădulescu a anunțat că a emis un decret pentru crearea primului stat al minorității rromilor, cu numele simbolic de Cem Romengo, în orașul Târgu Jiu, din sud-vestul României.  Împăratul  a solicitat statului român să li se recunoască țiganilor dreptul de proprietate asupra acestui teritoriu.
Elena Udrea ar putea să ducă visul Împăratului mai departe, ar putea să unească toate Casele regale internaționale sau regionale și ar putea deveni legătura între majestățile lor.Numai Udrea poate izândi într-un așa de ambițios proiect național: o țară plină de populari ca la ușa cortului.

George Roncea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.