Acasă Actualitate Elena Băsescu se mută la Chișinău

Elena Băsescu se mută la Chișinău

DISTRIBUIȚI

Mezina președintelui Traian Băsescu va petrece următoarea săptămână în Basarabia, unde va susține candidatura lui Eugen Tomac, cel mai tânăr candidat pentru Parlamentul României. Elena Băsescu și-a sacrificat confortul și s-a implicat direct în campania electorală, fiind "detașată" la Chișinău pentru a-i face campanie electorală în "Colegiul Basarabia" consilierului personal al tatălui său. Eugen Tomac este consilierul pentru relația cu românii de pretutindeni al președintelui Traian Băsescu, doctorand al Facultății de Istorie, redactor al revistei "Magazin istoric" și profesor de istorie la Institutul Eudoxiu Hurmuzachi. Tânărul consilier al lui Băsescu s-a născut în Basarabia istorică, în Bugeac, chiar în comuna care l-a dat și pe Mareșalul Averescu, din sudul Basarabiei, zonă aflată azi în Ucraina, în urma pactului Stalin-Hitler.
Elena Băsescu a pășit pentru prima dată dincolo de Prut în urmă cu o săptămână, când a participat la lansarea oficială a candidaturii lui Eugen Tomac. "Am avut ocazia să cunosc tineri basarabeni, printre care și Eugen Tomac, de la care am avut de învățat mai multe lucruri despre Basarabia", a spus fiica președintelui cu acea ocazie. Surse din PD-L susțin că "aruncarea" în bătălie a Elenei Băsescu a fost făcută chiar de șeful statului.
Elena Băsescu va veni și în următoarea săptămână pentru a susține proiectele mele, vom merge împreună la întâlniri cu românii din diverse regiuni – Ungheni, Cahul", ne-a declarat Eugen Tomac, care a mai precizat că principalul mesaj al campaniei sale – pe care Elena Băsescu îl va susține – este legat de redobândirea cetățeniei române de către basarabeni, sub sloganul "Cetățenia este dreptul tău".
Eugen Tomac practic nu are un contracandidat. Nicolae Dabija, candidatul PNL, este discreditat datorită legăturilor sale cu sistemul sovietic, iar Tudor Panțîru, de la PSD, este tot un fost nomenclaturist sovietic, judecător înainte de 1989, actualmente relativ un necunoscut în Basarabia, după ce a trăit 18 ani în afara țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.