Acasă Actualitate Elena Udrea reușește din închisoare să schimbe o regulă stupidă a statului...

Elena Udrea reușește din închisoare să schimbe o regulă stupidă a statului polițienesc

DISTRIBUIȚI

Avocatul Poporului, Renate Weber, i-a solicitat ministrului Justiției să schimbe regulile privind modul în care mamele închise în penitenciare pot interacționa cu copiii lor, după ce Elena Udrea a povestit că nu și-a putut vedea copilul decât printr-un geam.

„Problema este că avem o legislație depășită, în opinia mea, care permite unui șef de penitenciar să decidă dacă în cazul unui condamnat sau a unei condamnate va exista sau nu acest contact fizic cu copiii. Mie nu mi se mare normal și acum îi scriem ministrului Justiției, rugându-l să modifice legea executării pedepselor. Repet, trebuie să avem în vedere, în permanență, interesul suprem al copilului. Interesul copilului este să nu piardă legătura cu părinții săi, chiar dacă aceștia au săvârșit niște fapte penale și sunt condamnați și indiferent cu îi cheamă pe părinții ăia.”, a precizat Renate Weber, conform România TV.

Situația mamelor încarcerate în România a fost devoalată în urmă cu zece ani când soțul Monicăi Iacob Ridzi a fost obligat să le spună copiilor de câțiva anișori că mama lor suferă de o boală contagioasă și de aceea seste în spatele unui geam de sticlă.

„Mamele din penitenciarul Târgușor, sigur și din celelalte penitenciare, îi mulțumesc Avocatului Poporului. Speră că implicarea doamnei Renate Weber va duce la rezolvarea regulii absurde si anume care oprește copiii deținutelor să își poată întâlnii mamele, să le poată îmbrățișa, să poată fi mângâiați, ținuți în brațe, sărutați și alinați de cele care le-au dat viață, nu cele doar câteva ore pe luna în care le este permis să le viziteze, punând între copii și mamele lor un geam, numit” dispozitiv de protecție”!!! Pe cine și împotriva cui protejează legea în această situație???
Așa cum spuneam, ca să îndreptăm lucrurile greșite pe care le întâlnim în toate domeniile la tot pasul, este necesar să se găsească doar bună intenție și o minte deschisă.” a comentat Elena Udrea pe Facebook.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.