Acasă Actualitate Emilia Șercan a plecat în lacrimi din emisiunea Eugeniei Vodă. Vezi ce...

Emilia Șercan a plecat în lacrimi din emisiunea Eugeniei Vodă. Vezi ce jurnaliști ar putea-o urma

DISTRIBUIȚI

Eugenia Vodă a decis în urma nominalizării de către ministrul Carmen Dan drept ”lideri de opinie care au incitat la ieșirea în stradă” a Emiliei Șercan și a lui Cătălin Tolontan să-i invite la celebra sa emisiune „Profesioniștii”. În anul 2010, dezvăluiam în ziarul Curentul lista sumelor încasate de ziariștii și analiștii dependenți de filonul de bani al lui Vîntu, prezentând fascinanta poveste a Emiliei Şercan – 8500 EURO lunar care, începând cu anul 2005 a început să publice unul după altul articole de investigaţii privindu-l pe SOV. L-a urmărit în Creta, la Viena, când s-a operat pe cord deschis l-a acuzat trei ani de zile că banii feneiştilor sunt la SOV, aşa cum a stabilit expertiza judiciară, că foloseşte intermediari pentru a-şi camufla afacerile, că a fost „groparul FNI, rămas curat şi uscat folosind o armată de oameni de paie“ pentru ca, în 2008 Emilia să se înrolează şi ea în armata de paie a lui SOV pentru preţul brut corect: 5.244 lei-ROL pe cartea de muncă şi 5.379.060.000 de lei-ROL pe drepturi de autor, o medie de 8.500 EURO lunar, în mânămai mult decât cel mai mare salariu de jurnalist la CNN.

Invitată la „Profesioniștii”, Emilia Șercan a plecat din timpul emisiunii, care a fost înregistrată, după ce a fost întrebată de ce a acceptat să lucreze la Realitatea TV, unde avea un salariu de 8.500 de euro, condusă, la acea vreme, de Sorin Ovidiu Vântu. ”Am făcut un compromis.”, a răspuns Șercan la întrebarea Eugeniei Vodă. Însă, după numai câteva minute, Șercan a izbucnit în lacrimi și s-a ridicat, spunând că nu poate continua pentru că se simte o ”impostoare”. ”O aud cum plânge în culise, dar nu vrea să revină!”, a relatat Eugenia Vodă, ulterior.

”Oare o să râdă Vântu în pușcărie?”, a întrebat Vodă, iar Tolontan a răspuns: ”Poate o să îi trimită iar flori.”.

Înainte de acest episod, Șercan a povestit cu SOV i-a trimis, în urmă cu câțiva ani, de ziua lui, un coș cu flori și 6 sticle de șampanie Don Perignon, pe care i le-a returnat la vila sa. Pe atunci, Șercan lucra la Evenimentul Zilei, iar după o perioadă, urma să accepte oferta de 8.500 de euro luna, de la Vântu.

Emilia Șercan este Lector Universitar la Facultatea de Jurnalism.

Așteptăm să vedem cine urmează din lista prezentată de noi în 2010 să dea explicații:
Răzvan Dumitrescu –  8.391.910.000 ROL (aproape 227.873 EURO) într-un an.
Robert Turcescu, 30.000 EURO lunar
CTP peste 2000 EURO lunar
Doru Buşcu, 5.062.500.000 ROL (aproape 138.685 EURO) într-un an  de la Realitatea și 15.000 Euro lunar de la Cațavencu
Liviu Mihaiu a încasat de la SOV anterior numirii în Deltă 4.519.580.000 ROL
Andreea Creţulescu 10.000 Euro lunar.
Ruxandra Săraru 1.500 EURO pe lună
Corina Drăgotescu, 3000 de EURO lunar
Deontologul Nistorescu, comentator de 5 miliarde de ROL.

Pe larg AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.