Home Actualitate ?ê?£tefan Florescu – acuzat de licitații trucate cu spațiile comerciale din piețele...

?ê?£tefan Florescu – acuzat de licitații trucate cu spațiile comerciale din piețele sectorului 4

DISTRIBUIŢI

?ê?£tefan Florescu, conservatorul vopsit în ”independent” este obligat să se confrunte în campania electorală nu doar cu acuzațiile politice ale contracandidaților săi la Primăria Sectorului 6 ci și cu denunțurile făcute de bucureșteni la poliție în legătură cu activitatea sa la șefia Direcției Piețelor din sectorul 4. Într-unul din aceste denunțuri, ajunse la redacția ziarului Curentul, ?ê?£tefan Florescu este acuzat de trucare licitațiilor pentru spațiile comerciale din piețele sectorului 4, pentru obținerea unor sume deloc de neglijat, de ordinul miilor de euro, de la cei favorizați la așa-zisele licitații. Publicăm în continuare conținutul unui denunț ajuns atât la noi la redacție cât și la poliție, unde bănuim că se  va bucura de aceeași atenție.   
  ”În fapt, arăt că de la data instalării în funcție a d-lui ?ê?£tefan Viorel Florescu ca Director General al Direcției de Administrare a Piețelor Sectorul 4, împreună cu echipa sa, a comis mai multe infracțiuni legate de modul de organizare și desfășurare a licitațiilor publice privitoare la spațiile comerciale ce sunt date în administrarea Direcției Piețelor Sector 4.
Mai întâi arăt că nu s-au mai publicat ofertele iar mai apoi a fost adusă în stare de nefuncționare secțiunea unde se publicau ofertele de licitație de pe site-ul Direcției de Administrare a Piețelor Sector 4 – www.dap4.ro – înlăturând astfel una dintre modalitățile obligatorii de publicitate a licitațiilor pe care Direcția le organiza.
Au fost relicitate spațiile închiriate în Piața Progresul, în perioada 2008-2009 a căror chirie era cuprinsă între 800-2400 de euro, doar pentru persoanele care le dețineau (câștigătorii la prima licitație organizată în perioada mai sus arătată), cuantumul chiriilor fiind redus la sume cuprinse între 200-500 euro, toată această operațiune făcându-se pentru sume cuprinse între 6000-12000 euro în funcție de mărimea și poziția spațiului, pretinse în mod injust de către Florescu Viorel prin interpuși aducând DAPs4 un prejudiciu considerabil.
Pentru a crea aparența unei proceduri legale, dl. Florescu i-a îndrumat pe cei care dețineau spații să înființeze noi persoane juridice pentru a relicita spațiile respective (persoanele juridice care au participat au aceiași asociați și același sediu cu persoanele care aveau contract de închiriere înainte de relicitare).
În situația de mai sus se află următoarele spații aflate în Piața Progresul: nr. 2, nr. 3, nr. 4, nr. 7, nr. 8, nr. 9, nr. 10, nr. 12, nr. 13, nr. 16, nr. 36, nr. 41 și nr. 42.

10 000 de euro mită pentru un singur spațiu comercial

Spațiul nr. 57 a fost câștigat de către S.C. Asera S.R.L. Contra sumei de 10.000 euro încasată de către domnul Florescu.
Tot contra unor sume de bani a fost schimbată destinația mai multor spații deși, în caietul de sarcini pus în vânzare la momentul licitației, era interzis strict acest lucru, spațiile respective căpătând astfel o altă valoare față de valoarea la care fuseseră licitație.
Exempli gracia: Spațiile destinate florăriilor, a căror chirie la licitațiile din anii 2008-2009 a fost cuprinsă între 500-800 de euro, au căpătat destinația de spații de comercializare a hainelor, încălțămintei sau amanet.
Spațiile licitate pentru comercializarea încălțămintei și îmbrăcămintei au fost adjudecate la prețuri cuprinse între 1600-2400 de euro pentru spații cu suprafețe de aceleași dimensiuni cu cele de la raionul flori dar acre aveau poziții comerciale inferioare acestora.
S-au organizat, fără publicitate, licitații pentru spații care nici nu fuseseră cosntruite la data licitării, unde au participat doar persoane agreate de către domnul Florescu (Ex.: spațiile construite în Piața Progresul prin micșorarea ușilor de acces în cadrul pieței).
Pentru a împiedica participarea persoanelor la licitații s-a impus obligatoriu obținerea unei adeverințe de la Primăria Sectorului 4 din care să reiasă că societatea/persoana care dorește să participe la licitație nu se află în litigii cu primăria.
De la data punerii în vânzare a caietelor de sarcini, în care se cerea obținerea acestei adeverințe, și până în ziua licitației era stabilit un interval de 15 zile, iar pentru obținerea adeverinței solicitate în caietul de sarcini erau necesare 30 de zile.
Prin această modalitate au fost înlăturate persoanele care doreau să participe la licitație.
Pentru persoanele agreate adeverința era procurată personal de către dl. Florescu (această practică are loc la toate licitațiile indiferent de locația spațiului Big, Piața Progresul, etc.)
În Piața Sudului a fost edificată o construcție destinată comercializării îmbrăcămintei și încălțămintei.
Pentru a evita procedura de atribuire a spațiilor prin licitație, domnul Florescu ?ê?£tefan a dispus introducerea în aceste spații comerciale a unor tarabe încercând astfel să dea impresia că acestea nu ar fi spații comerciale închise.
Aceste spații au fost date de către domnul Florescu ?ê?£tefan contra unor sume cuprinse între 2000-5000 de euro.
Totodată doresc să mai arăt că de la venirea domnului Florescu ?ê?£tefan, toate construcțiile edificate de către Direcția de Administrare a Piețelor Sector 4 au fost construite la prețuri cu mult supraevaluate, din sumele obținute de către constructori domnul Florescu percepând comisioane importante.
Domnul Florescu impune încasatorilor din piețele aflate în administrarea DAPs4 să încaseze dume de bani fără a da chitanțe comercianților.
Pentru toate tarabele producătorilor agricoli se achită o taxă lunară de rezervare în schimbul căreia nu se eliberează nicio chitanță.
Încasatorii sunt constrânși să procedeze astfel, fiind amenințați cu pierderea locului de muncă de către dl. Florescu.
Totodată mai doresc să vă fac cunoscut că tot prin una din modalitățile arătate mai sus au fost scoase la licitație publică dar în privat, la data de 12.10.2010, spațiile ce vor fi construite în noul complex ce se edifică pe platoul Pieței Progresul mai înainte ca acestea să fie date în primire de către constructor.
Spre surprinderea mea, dl. Florescu din salariul de bugetar, potrivit propriilor declarații făcute în publicațiile Can-Can, Libertatea etc., sponsorizează săptămânal aproximativ 800 de persoane nevoiașe în vârstă plus alte sute de copii cu dizabilități.

În sprijinul alegațiilor făcute propun următoarele mijloace de probă:
-Site-ul www.dap4.ro
-Înregistrările video făcute cu prilejul organizării licitațiilor
-Contractele de închiriere a spațiilor în succesiunea lor
-Procese verbale predare-primire
-Declarații de martori (comercianți, încasatori, etc)
-Expertiza tehnică în construcții
-Registre încasări
-Articole de presă”.

Olga Dumitrescu

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.