Acasă Actualitate Exclusiv: Întâlnire de gradul zero Băsescu-Obama la Washington

Exclusiv: Întâlnire de gradul zero Băsescu-Obama la Washington

DISTRIBUIȚI

Președintele Traian Băsescu va avea o întâlnire la cel mai înalt nivel la Washington, șeful statului român urmând să aibă o întrevedere în cursul zilei de astăzi chiar cu președintele Barak Obama, după cum ne-au precizat surse din capitala americană. Potrivit informațiilor noastre, discuțiile dintre cei doi șefi de stat vor avea loc chiar la Casa Albă, semn că vizita lui Traian Băsescu nu este deloc întâmplătoare, așa cum lasă unii să se înțeleagă. Întâlnirea cu președintele american nu este singurul punct de interes de pe agenda lui Băsescu de la Washington. Secretarul american al Apărării, Leon Panetta, îl primește  la Departamentul Apărării pe președintele Traian Băsescu, la ora 17.30 ora Washingtonului (14 septembrie, ora 00.30, ora României), urmând să fie prezentate onoruri la intrarea în Pentagon.
Potrivit unui anunț de presă al Departamentului Apărării, secretarul Leon Panetta va fi gazda ceremoniei oficiale de primire a președintelui. Evenimentul se va desfășura pe treptele Pentagonului.
Anterior, surse diplomatice au declarat că președintele României  va avea, la Washington, o întâlnire cu directorul CIA, David Petraeus, la eveniment urmând să participe și șeful SRI, George Maior.
Președintele Traian Băsescu a plecat, marți dimineață, în vizita de lucru în Statele Unite dedicată semnării unor acorduri bilaterale, șeful statului fiind însoțit de șeful SMG, de miniștrii Apărării și de Externe, de directorii SIE și SRI și de ambasadorul american la București.
Plecarea a avut loc în jurul orei 02.45.
Din delegația română fac parte, alături de președinte, șeful SMG, generalul-maior Ștefan Dănilă, ministrul de Externe, Teodor Baconschi și ministrul Apărării, Gabriel Oprea. Este prezent și consilierul prezidențial pe probleme de securitate, Iulian Fota.
De asemenea, președintele Traian Băsesescu este însoțit de directorul SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, de directorul SRI, George Maior, și de ambasadorul SUA la București, Mark Gitenstein.
Administrația prezidențială a anunțat, sâmbătă, vizita de lucru a președintelui la Washington, menționând că scopul deplasării este legat de „finalizarea unor acorduri bilaterale“.

Iulia Nueleanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.