Acasă Actualitate Execuție mafiotă în Pitești: un interlop, secerat cu șapte gloanțe din pistolul...

Execuție mafiotă în Pitești: un interlop, secerat cu șapte gloanțe din pistolul unui polițist

DISTRIBUIȚI

Un bărbat de 37 de ani, cu legături în lumea interlopă, a fost executat în stil mafiot luni noaptea, pe o stradă din municipiul Pitești, în cartierul Prundu. Victima, Ionel Rădulescu, a murit în urma hemoragiei interne, după ce șapte gloanțe au făcut ravagii în zone vitale ale corpului. Ancheta polițiștilor și procurorilor argeșeni este sprijinită de criminaliști veniți de la București, care au pus cap la cap indiciile din cel mai neobișnuit caz de omor din Pitești. Primele date arată   legături suspecte ale omorului cu un polițist din Capitală.  
Anchetatorii cred că arma cu care a fost împușcat aparținea unui polițist de la Secția 14 din Capitală, care a declarat-o furată în urmă cu un an. Mai mult, polițistul era prieten cu victima și vindeau împreună mașini. Polițiștii argeșeni au reținut pentru audieri un suspect și au percheziționat locuința acestuia, aflată la mică distanță de cea a bărbatului ucis. Acesta era martor într-un dosar privind furtul unei mașini, în care prietenul său, polițistul, și suspectul erau cercetați.
Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, atacul a avut loc luni noaptea, în jurul orei 23.10, în dreptul unui stâlp de iluminat care nu funcționa pentru că firele electrice fuseseră tăiate. ”Asupra victimei R.I., în vârstă de 37 de ani, au fost executate un număr de cel puțin 7 focuri de pistol de calibru 9 mm, aceasta decedând pe loc în urma rănilor suferite". Din examinarea tuburilor de cartuș găsite la fața locului, pistolul folosit este un Glock, cel mai probabil aceeași armă declarată furată de către polițistul de la Secția 14, din locuința sa, acum un an. Polițistul a achiziționat arma în 2011, dar a omis să-l supună expertizei balistice, obligatorie în cazul armelor cu glonț. În 2012, a anunțat că apartamentul a fost spart și arma furată. Polițistul a fost audiat ieri dimineață.
"Sunt câteva tuburi trase pe jos. S-au tras în reprize de câte 2-3 focuri”. Cine a tras, a tras cu intenția de a-l omorî, pentru că deducem și o anume perioadă în timp pentru care există un traseu de câțiva zeci de metri în care victima din anume motive și-a abandonat lucrurile care le avea asupra lui. De aici deducem și, după modul în care s-au împușcat, că au fost față în față."   a declarat procurorul Ion Anghelescu.
Necropsia a arătat că asupra interlopului s-a tras de la distanțe diferite, cu intenția clară de a-l ucide, a explicat șeful Serviciului de Medicină Legală Argeș.
"Sunt multiple plăgi împușcate la nivelul toracelui, la mâini și la picioare. Cert este că a decedat din cauza unei hemoragii interne. Este vorba despre plăgi împușcate, penetrante, cu lezare de plămâni și de aortă. Eu cred că în dinamică s-a tras inițial mai de la distanță, și am elemente suficiente care îmi motivează afirmațiile, după care în cădere și urmat de mai multe focuri care au provocat plăgi împușcate la nivelul toracelui. A fost un autor hotărât, care nu a avut loc de dubii privind decesul victimei", a declarat Dan Manu.

Mihai Niculescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.