Home Actualitate Falsificatori de bani prinși de DIICOT

Falsificatori de bani prinși de DIICOT

DISTRIBUIŢI

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism — Structura Centrală împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale de Combatere a Criminalității Organizate și Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate București și Constanța au efectuat în data de 26 noiembrie un număr de 28 de percheziții domiciliare pe raza municipiului București și a județelor Giurgiu și Constanța, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unei grupări infracționale organizate formată din 20 de persoane, specializată în comiterea infracțiunilor de falsificare de monedă, punere în circulație de valori falsificate și înșelăciune.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna martie 2014, pe teritoriul României a acționat un grup infracțional organizat, constituit în scopul comiterii de infracțiuni din sfera falsificării de monedă, fiind identificate bancnote contrafăcute în cupiură de 100 lei, cu serii diferite.

Membrii grupului infracțional foloseau ca tehnică de contrafacere a valorilor, metoda de imprimare Laser Jet și Ink Jet, prin utilizarea unor echipamente performante de imprimare.

Bancnotele contrafăcute erau realizate pe suport de hârtie, fereastra transparentă fiind imitată prin decuparea de pe bancnota contrafăcută a zonei aferente și aplicarea unei bande adezive tip scotch, pe care sunt imitate caracteristicile grafice ale ferestrei transparente originale.

Bancnotele falsificate au fost puse în circulație în piețe, târguri sau magazine de dimensiuni mici, atât pe raza municipiului București cât și pe raza altor județe.

De asemenea, o parte din bancnotele contrafăcute a fost plasată în rândul persoanelor care comercializează țigări în Complexul Comercial Dragonul Roșu.

Până în prezent au fost identificate aproximativ 750 de bancnote contrafăcute.

La sediul D.I.I.C.O.T — Structura Centrală vor fi aduse în vederea audierii 30 de persoane, urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informații.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul Jandarmeriei Române.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.