Acasă Actualitate Fiica lui Bercea Mondial, chestionată la DNA

Fiica lui Bercea Mondial, chestionată la DNA

DISTRIBUIȚI

 

Izaura Anghel, fiica lui Bercea Mondial, a venit, joi dimineață, este audiată la DNA în dosarul de trafic de influență al lui Mircea Băsescu, în care acesta este suspectat că a primit bani de la familia interlopului spre a interveni pentru a-l scăpa pe acesta de închisoare.

 

La intrarea în sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), ea a vorbit la telefon și le-a spus ulterior jurnaliștilor că a fost sunată de tatăl ei, din închisoare.

 

„Vroia să știe dacă am ajuns”, a explicat Izaura Anghel.

 

Întrebată ce le va declara anchetatorilor, fiica lui Bercea Mondial a răspuns: „Adevărul cu Mircea Băsescu. Ce, am luat eu bani de la el?”

 

Tribunalul București a decis, în 20 iunie, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Mircea Băsescu, pentru trafic de influență, și a lui Marian Căpățână, cel care ar fi fost intermediarul banilor pe care familia lui Sandu Anghel i-ar fi dat fratelui președintelui Traian Băsescu, pentru ca Bercea Mondial să scape de închisoare. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel București, care va judeca în 27 iunie dosarul, urmând să decidă definitiv dacă Mircea Băsescu și Marian Căpățână rămân în arest sau vor fi cercetați în libertate.

 

Judecătorul care a dispus arestarea a arătat, în motivare, că înregistrările în care apar Mircea Băsescu și Marian Căpățână, puse la dispoziție procurorilor de familia lui Bercea Mondial, sunt legale, chiar dacă ele au fost contestate de cei doi, și pot reprezenta mijloace de probă în dosar.

 

„Susținerile apărării, în sensul inadvertențelor de natură a releva lipsa de autenticitate și caracterul posibil contrafăcut al înregistrărilor, nu se bazează pe elemente faptice ori concrete care să contureze o îndoială veridică asupra caracterului autentic sau complet al acestora. De altfel, pe parcursul cercetărilor în cauză se poate proceda la verificarea acestui caracter, în măsura în care se va aprecia ca fiind utilă, pertinentă și concludentă o probă științifică care să aibă un asemenea obiectiv”, a arătat judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București care a decis arestarea lui Mircea Băsescu și a lui Marian Căpățână.

 

Fratele șefului statului a fost reținut și, ulterior, arestat, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influență de care este acuzat Mircea Băsescu.

 

Pe de altă parte, în urma unei plângeri făcute de Mircea Băsescu, ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, a fost trimis în judecată, luni, pentru șantaj cu circumstanțe agravante, în stare de recidivă, în timp ce concubina acestuia, Izaura Anghel, și fratele ei minor, Grinică Ion Anghel, au fost trimiși în judecată, sub control judiciar, pentru șantaj cu circumstanțe agravante. În același dosar a mai fost trimis în judecată și Florin Anghel, fiul cel mare al lui Bercea Mondial, pentru trei infracțiuni concurente de șantaj, dintre care una în stare de recidivă, în timp ce mama acestuia, Fănica Anghel, a fost deferită justiției pentru șantaj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.