Home Actualitate Finanțistul-șef din Oțelu Roșu, jefuit de hoți și judecat pentru dobândirea...

Finanțistul-șef din Oțelu Roșu, jefuit de hoți și judecat pentru dobândirea unei averi de 500.000 de euro

DISTRIBUIŢI

Fostul șef al Finanțelor Publice din Oțelu Roșu, care a fost prădat de hoți în urmă cu aproape un an și jumătate și a rămas fără bani și alte valori care depășeau 1,7 milioane de lei, are mari probleme cu justificarea provenienței legale a averii sale. Agenția Națională de Integritate a găsit importante diferențe între veniturile funcționarului public și averea acestuia, pe care nu le poate justifica, astfel încât a sesizat Curtea de Apel Timișoara în vederea judecării sale.

Petru Ioan Lupșac este funcționar public în cadrul Administrației Finanțelor Publice Oțelu Roșu-Caraș Severin din 18 octombrie 2006, iar între 21 august 2007 – 1 ianuarie 2011 și 20 iunie – 21 decembrie 2012, a deținut funcția de șef al administrației financiare. Petru Ioan Lupșac a realizat, în perioada 2006-2012, venituri salariale de 888.004 lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeași perioadă au fost în cuantum de 2.976.477 de lei, rezultând o diferență nejustificată de 2.088.473 de lei (aproximativ 490.000 de euro), se arată într-un comunicat al Agenției Naționale de Integritate. În aceste condiții, ANI a solicitat Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Timișoara să verifice modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de Petru Ioan Lupașc, împreună cu soția sa.

Petru Lupșac a intrat în atenția opiniei publice în ianuarie anul trecut, când locuința lui a fost prădată de hoți. Au dispărut atunci din reședința luxoasă bani, bijuterii, dar și un seif masiv pe care spărgătorii l-au luat, deși cântărea peste o tonă. Prejudiciul înregistrat a fost de peste 1,7 milioane de lei. Mai exact, funcționarul public avea în casă 370.000 de euro și 160.000 de lei cash și se afla într-o excursie exotică în Bangkok, Thailanda, la Ocean Marina Yacht Club în timp ce răufăcătorii îi goleau vila. Când s-a întors, Lupșac a văzut că fusese prădat și a sesizat poliția. Conform declarațiilor de avere, Ioan Petru Lupșac deține o serie de autoturisme de lux, terenuri, imobile și este acționar la mai multe firme. El mai are un teren de 1000 mp în stațiunea turistică Poiana Mărului, un teren de 1630 mp în Caransebeș, altul de 1700 mp în Bucova dar și un teren extravilan de 4000 mp, cumpărat în 2011. Fostul șef al administrației financiare mai deține 3 apartamente și un spațiu comercial, precum și trei autoturisme de lux și un autocamion. El este și acționar la mai multe firme, SC Remat LMC Recycling SRL, SC LPI Colectare Metalice SRL și SC Tuburi Metalice Flexibile SRL, companii administrate de soția sa.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.