Acasă Actualitate Firea cumpără căldura cu 200 de lei și o vinde cu 500...

Firea cumpără căldura cu 200 de lei și o vinde cu 500 săracilor care „nu au bani să se mute în Ilfov” ca ea

DISTRIBUIȚI

”În blocurile vechi de apartamente, racordate la Radet- Termoenergetică, locuiesc bucureșteni cu venituri minime sau medii pe economie, nu bogați. Cei care și-au permis financiar, s-au mutat în blocuri noi, unde încălzirea cu gaze este mai scumpă sau în zonele rezidențiale din județul Ilfov”, a declarat Firea ieri într-o încercare populistă de a-i căina pe cei cărora Primăria Capitalei le plătește subvenție indiferent de veniturile obținute. Anul trecut, municipalitatea a aprobat o subvenție de aproape 1 miliard lei pentru RADET.

În București, pretul gigacaloriei cu TVA este de 495,51 lei, din care 163,03 lei este platit de populație (consumatorul casnic) și diferența de 332,48 lei este platită de Primăria Capitalei prin subvenție. Primesc subvenție de la municipalitate toți abonații Termoenergetica (fostul Radet), indiferent de cât câștigă.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a explicat situația pe contul său de Facebook: „Firea cumpără căldura produsă de ELCEN, care ține de Guvern, cu 200 de RON și o vinde la „săracilor care trăiesc în blocuri comuniste și nu au bani să se mute în Ilfov”, ca ea, cu 500 de RON?
Nu? Ei bine, asta e adevărul. Ăsta e profesionalismul administrației PSD-FIREA. Și da, asta a spus Firea, dacă stați în blocurile comuniste sunteți niște săraci, pentru că bogații s-au mutat în Ilfov, unde stă și ea.
Gabriela Firea are o singură grijă, să arate cu degetul spre liberali pentru falimentul mandatului ei. Cu cât se apropie campania, cu atât mai mare e disperarea că trebuie să își facă bagajele.
Ministerul Muncii va defini în cadrul unui comitet interministerial consumatorul vulnerabil. Nicio persoană în nevoie nu va rămâne fără subvenție. Nouă ne pasă de oameni, nu încercăm să-i manipulăm. Oamenii ne votează pentru că muncim, nu pentru că le spunem povești cu sabotaje închipuite.
În rest, doamna Firea, mai multă muncă și mai puține minciuni. Publicitatea la TV nu rezolvă problema blocurilor rămase fără căldură.
P.S. E adevărat că pe șeful peste găurile din țevile RADET îl cheamă Burghiu?!”, a conchis Alexandru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.