Acasă Actualitate Firme-fantoma in zonele defavorizate

Firme-fantoma in zonele defavorizate

DISTRIBUIȚI

– Patru societati care au sediul in zonele defavorizate din Regiunea 7 -Centru- au ramas fara certificate de investitor, dupa ce s-a descoperit ca aceste firme nu au desfasurat nici o activitate, desi au beneficiat de facilitati

Printre firmele care au ramas fara certificat de investitor se numara si SC Activa Comrest SRL, cu sediul in Abrud, in -Zona defavorizata Apuseni-. Desi ADR -Centru- a solicitat prezenta administratorului la sediul ADR pentru clarificarea situatiilor legate de societate, -administratorul societatii nu a dat curs nici pana in prezent acestei solicitari-, se arata in referatul intocmit de reprezentantii agentiei.

In conformitate cu legea care reglementeaza regimul zonelor defavorizate, certificatele de investitor pot fi retrase cand beneficiarul de facilitati nu mai indeplineste conditiile in baza carora a obtinut certificatul de investitor in zona defavorizata, nu transmite la ADR trimestrial situatiile financiar-contabile, nu permite reprezentantilor ADR sau ai Ministerului Dezvoltarii si Prognozei sa identifice masinile sau utilajele pentru achizitionarea carora s-au acordat facilitati sau refuza sa prezinte cu ocazia controalelor documentele financiar-contabile sau contractele de munca ale angajatilor.

Consiliul pentru Dezvoltare Regionala, al carui copresedinte este presedintele Consiliului Judetean Alba, Augustin Presecan, a dispus retragerea certificatului de investitor societatii din Abrud.

Situatii asemanatoare au fost descoperite si in Zona defavorizata Baraolt din judetul Brasov, trei firme ramanand fara certificate in urma neregulilor constatate cu ocazia verificarilor efectuate de reprezentantii ADR -Centru-. Societatile vor trebui sa returneze sumele de bani de care au beneficiat in baza Legii privind zonele defavorizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.