Acasă Actualitate Fiscul nu poate scapa de stadioanele FC Brasov

Fiscul nu poate scapa de stadioanele FC Brasov

DISTRIBUIȚI

Si cea de-a doua incercare a Fiscului brasovean de a vinde stadioanele Municipal si Tineretului a fost sortita esecului, la licitatia organizata in urma cu doua zile neprezentandu-se nici un ofertant. Motivul principal al dezinteresului unor eventuali investitori este ca terenul de sub constructii este proprietatea publica a municipiului Brasov.

Astfel incat Directia Generala a Finantelor Publice Brasov va fi nevoita sa organizeze o a treia licitatie in incercarea de a vinde cladirile si tribunele pe care le are in proprietate, dupa ce a pus sechestru pe ele ca urmare a datoriilor pe care FC Brasov le are catre bugetul statului. Fiscul spera ca isi va recupera macar o parte din datoria de 18,8 milioane de lei noi pe care FC Brasov o are fata de stat.

Prima strigare pentru cele doua baze sportive apartinand Asociatiei Nepatrimoniale FC Brasov s-a desfasurat in data de 28 decembrie, insa nici atunci nu s-a aratat nimeni interesat.

Intre timp, Fiscul a scazut considerabil din pretul de pornire. Astfel, Stadionul Tineretului, care initial a fost cotat la un pret de pornire de 9.120.000 lei noi, va fi licitat la un pret de pornire de 6.840.000 lei noi. La randul sau, Stadionul Municipal s-a ieftinit de la 5.670.000 lei noi la 4.252.500 lei noi, ca pret de pornire.

Daca bazele sportive nu-si gasesc cumparatori, municipalitatea s-a aratat interesata sa reintre in posesia terenurilor. Primarul Brasovului, George Scripcaru, a trimis o adresa catre DGFP Brasov, in care si-a anuntat intentia de a demola constructiile existente si de a moderniza stadioanele.

Pentru aceasta insa administratia locala trebuie mai intai sa achizitioneze cladirile si abia apoi sa faca modificarile pe care le doreste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.