Acasă Actualitate Foarte bună ideea Ministerului Sănătății: „Ne punem problema izolării la domiciliu a...

Foarte bună ideea Ministerului Sănătății: „Ne punem problema izolării la domiciliu a celor peste 70 de ani”

DISTRIBUIȚI

Lumea întreagă parcă s-a oprit în loc dar în parcurile din capitală și pe străzi bătrânii, cei mai vulnerabili în fața coronavirusului, se plimbă agale: „înnebunesc dacă stau în casă”, răspunde o doamnă întrebată de ce nu stă în casă.
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a declarat la Digi24 că numărul crescut de infectări din ultimele 24 de ore reprezintă un semnal de alarmă și că transmiterea intra comunitară este o realitate. De asemenea, el a explicat că persoanele cele mai expuse sunt cele peste 70 de ani și că se pune problema posibilității izolării lor la domiciliu.

„Acest salt față de ziua de ieri e un element de alarmă, interesează rata cu care numărul infectaților crește, pentru a putea face o previziune și pentru a se urm[ri ce se poate întâmpla.

Dacă creșterile de 15 – 20 cazuri s-au menținut constante până acum, o creștere de 60 de cazuri arată o tendință de a se augmenta fenomenul, ceea ce nu e de bun augur.

Să sperăm că această situație nu va fi extrem de dinamică.

Problema transmiterii intracomunitare e deja o realitate, azi ne confruntăm cu această situație, în care virusul e luat de la un pacient la celălalt, prevenția constă în întreruperea acestui lanț de transmitere, acesta este motivul pentru care ei sunt carantinați, izolați.

Dar un rezervor interior de coronavirus în România există, este evident că a venit din vestul Europei, a putut fi controlată parțial, dar cei care l-au adus, prin contactele pe care le au cu cei cunoscuși, îl răspândesc.

Cu cât populația are înțelegere mai mare, cu atât va fi mai bine controlată infecția.

Este evident că populația cea mai expusă la risc e populația în vârstă.

Conform datelor avute de noi și care concordă cu cele de la OMS, care se referă la persoanele de peste 70 de ani, aceste persoane au un grad ridicat de mortalitate. Este imperios necesar să limităm contactul și posibilitatea de a se infecta această categorie de pacienți.

Ne punem problema izolării lor în primul rând la domiciliu. Dacă nu putem, o să căutăm alte soluții, dar sunt măsuri care intră în sfera civilă, de competența Ministerului de Interne, mai puțin a MS.

Se pune într-adevăr problema găsirii unor soluții pentru a pune deoparte pacienții de peste 70 de ani sau posibilii pacienți peste 70 de ani, pentru a limita extensia infecției la această categorie a populației.

Dar, măsura izolării e întâi o problemă de decizie la nivelul comitet”, a explicat Horațiu Moldovan.

1 COMENTARIU

  1. Pana in momentul de fata se constata doar metode ,disciplinare’.Cercetarea stiintifica din Romania ce sume a primit(sau face pasi pentru a solutiona problema?) Sau asteptam cu gura cascata sa ne rezolve altii?In media ar trebui sa-si expuna cunostintele sí informarile preponderent specialistii in domeniu.Azi convingem persoanele varstnice sa nu iasa din casa.OK! Daca nu apar rezultate notabile,ce urmeaza? Vor iesi doar cei care pot parcurge un km in ,mersul piticului’? Hai sa fim seriosi.Fiind o problema de cercetare biologica,sa facem ,partie’ celor cu pregatire pe profil.Deschideti „robinetul de bani” pentru oamenii de stiinta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.