Acasă Actualitate Fostul deputat PDSR Gabriel Bivolaru, reținut pentru furt de produse petroliere...

Fostul deputat PDSR Gabriel Bivolaru, reținut pentru furt de produse petroliere și evaziune fiscală

DISTRIBUIȚI

Fostul deputat PDSR Gabriel Bivolaru a fost reținut de procurorii constănțeni, alături de mai multe persoane, fiind suspectat de furt de produse petroliere, evaziune fiscală și spălare de bani, potrivit unor surse judiciare.
Sursele citate spun că Bivolaru coordona o grupare formată din nouă persoane, specializată în furt de produse petroliere.
În noaptea de vineri spre sâmbătă, cei nouă membri ai rețelei au fost prinși în flagrant în timp ce, printr-o instalație improvizată, furau produse petroliere dintr-o conductă din zona localității Nisipari, pentru oprirea lor fiind trase focuri de armă.
Ulterior, anchetatorii au făcut mai multe percheziții la adrese din Constanța și Năvodari, acolo unde fostul deputat deține o societate comercială prin intermediul căreia ar fi fost vândut unor rafinării combustibilul sustras, fără ca aceste tranzacții să fie înregistrate în evidențele fiscale.
Gabriel Bivolaru a fost chemat, duminică, pentru audieri la Parchetul Tribunalului Constanța, iar procurorii au emis pe numele său ordonanță de reținere.
Procurorii urmează să ceară instanței Tribunalului Constanța arestarea preventivă a lui Bivolaru și a celorlalți nouă suspecți reținuți în acest dosar.
În 1 aprilie 2004, fostul deputat PDSR Gabriel Bivolaru a fost încarcerat, ca urmare a sentinței Înaltei Curți de Casație și Justiției, fiind condamnat la cinci ani de închisoare pentru păgubirea BRD cu aproape 50 de milioane de euro. Acuzațiile aduse au fost de fals, uz de fals, înșelăciune și evaziune fiscală.

Mihaela Dobrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.