Acasă Actualitate Fostul director al Agentiei Banc Post -Nicolae Iorga-, retinut pentru 30 de...

Fostul director al Agentiei Banc Post -Nicolae Iorga-, retinut pentru 30 de zile

DISTRIBUIȚI

Fostul sef al Agentiei Banc Post -Nicolae Iorga-, Neculai Paraschiv, a fost trimis dupa gratii. Lui i se imputa un prejudiciu de doua miliarde de lei. Paraschiv este a cincea arestare in -Dosarul zaharului-.

Clubul arestatilor din -Dosarul zaharului- a primit marti seara un nou membru: Neculai Paraschiv, fost director al Agentiei -Nicolae Iorga- a Banc Post. Procurorul Gheorghe Suhan a semnat pe numele sau un mandat de arestare pe termen de 30 de zile, acuzandu-l de inselaciune, fals, uz de fals, coruptie si asociere in vederea comiterii de infractiuni.

In sarcina lui Paraschiv s-a retinut crearea unui prejudiciu de 18 miliarde de lei adus Banc Post prin acordarea de credite firmelor lui Vasile Iftode. Din acesti bani s-au recuperat 16 miliarde, iar diferenta de doua miliarde este imputata fostului director al Agentiei -Nicolae Iorga- a Banc Post. Este a cincea arestare in -Dosarul zaharului-, iar anchetatorii spun ca cercetarile nu s-au terminat.

-Continuam cercetarile-

-Cred ca o expertiza contabila va dovedi nevinovatia clientului meu-, a afirmat avocatul care l-a asistat pe Neculai Paraschiv, Lucian Pitigoi. -Firmele care au primit credite rulau sume de ordinul zecilor de miliarde prin Banc Post, deci pareau credibile. Clientul meu poate fi acuzat, cel mult, de o neglijenta in serviciu. Consider ca masura arestarii preventive este pripita, dar cred in corectitudinea si profesionalismul procurorului Gheorghe Suhan-, a spus avocatul Lucian Pitigoi.

De cealalta parte, anchetatorii sunt de neclintit. -Faptele pot fi probate cu documente. Noi continuam cercetarile, indiferent unde vom ajunge-, a conchis procurorul Gheorghe Suhan.

Reamintim ca -bomba- a fost detonata pe 15 februarie 2002 cu arestarea lui Vasile Iftode. A urmat Bebi Romantov. In acelasi dosar a mai fost bagat in arestul Politiei fostul sef al agentiei din Pacurari a Banc Post, Ion Stavarache, si Rodica Rodeanu, referent credite la aceeasi unitate. Iftode este acuzat ca a adus un prejudiciu de 12,8 miliarde de lei bancilor -Ion Tiriac-, -Banc Post- si -RoBank-, iar lui Romantov i se imputa 1,3 miliarde, care ar fi trebuit platite Banc Post. Bancarii Rodeanu si Stavarache trebuie sa dea socoteala in fata anchetatorilor pentru un prejudiciu de 4,7 miliarde, adust tot Banc Post, prin intocmirea in fals de documente de creditare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.