DISTRIBUIȚI

Conform unor stenograme publicate de Dobrogea Live, la Arhiepiscopia Tomisului s-au purtat discuții despre demiterea lui Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Conform unor dialoguri înregistrate și publicate de Dobrogea Live, Eugen Tănăsescu, fostul purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, vorbește despre influența pe care clarvăzătoarea Aneta Badiu, fost consul, o are asupra ierarhului Tomisului, și despre modul în care s-a dorit și s-a încercat demiterea lui Vasile Bănescu.

„Ea (Aneta Badiu n.red.) a venit de la București să vorbească … dar a zis ca să fiu și eu de față ca să vorbim despre chestia asta: mesajul patriarhului și scandalul cu Bănescu. Am zis: Doamnă, am senzația că patriarhul chiar nu știe ce e cu Bănescu. El, acolo, e băgat cu Baconschi, cu (…), poate e cazul… Și a zis: da, foarte bine. Hai să-i scriem. Te rog să-i faci o scrisoare imediat. …. A mai avut o idee, dar am zis nu. Ei sunt frați, să se ducă înaltul (IPS Teodosie n.red.) la patriarh, să-și vorbească ca frații. Să discute, să lămurească problema. Este sub demnitatea lui să comunice cu patriarhul prin alții. Între ierarhi nu există intermediari. Foarte bună ideea, a zis. I-a zis lu’ înaltu’: vă duceți la ăsta… Înaltu’ a zis: mă duc. Înaltu’ era ca un copil. Probabil l-a ajutat foarte mult că de aici i se trage influența … că un om care te ajută, asculți de el. Dar mai scapă și ea prin porumb”, ar fi spus Eugen Tănăsescu.

Teodosie a recunoscut în 2006 că a semnat un angajament cu Securitatea. Dosarul „Mache“ cu nr. 22227 cuprinde cinci pagini: raportul privind recrutarea sa, angajamentul propriu-zis și raportul de după recrutare. Angajamentul lui Teodosie era: „Subsemnatul Petrescu Macedon, fiul lui Procopie și al Elisabetei, născut la 12 decembrie 1955 în localitatea Vatra-Dornei, județul Suceava, mă angajez să nu divulg față de nimeni faptul că am fost de acord cu organele de Securitate privind colaborarea cu acestea în problemele de interes major ale statului nostru. 29 septembrie 1987. Dat în fața mea V. Crăiniceanu“. Ultima filă din dosarul „Mache“, cea de-a cincea, este raportul ofițerului după recrutare. „Recrutarea a decurs conform raportului și propunerilor anterioare, cu unele greutăți legate în convingerea candidatului de a consemna în scris angajamentul ce și l-a luat verbal. (…) S-a stabilit o noua întâlnire în 7.10 pentru a aprofunda sarcinile generale și a-l angrena pe cel în cauza mai profund cu sarcini“.

Aneta Badiu este fost consul coordonator al Secției Consulare din cadrul Ambasadei României la Tel Aviv (2009 – 2014). Ulterior a devenit consul la Ambasada României în Republica Moldova, până în 2020. Anterior activității din ambasade, Aneta Badiu a fost consilier parlamentar al Grupului Parlamentar al PRM, apropiată a lui Vadim Tudor, președintele partidului. În 2008, Cotidianul a relatat că Vadim Tudor se folosește de serviciile clarvăzătoarei Aneta Badiu.

2 COMENTARII

  1. Am plecat din tara pentru o viata buna si fara crima organizata de pe la noi. Icoane in berna! Se stie bine peste hotare de falsurile penale de la voi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.