Acasă Actualitate Fostul primar al Mangaliei trimis în judecată

Fostul primar al Mangaliei trimis în judecată

DISTRIBUIȚI

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate a inculpaților:

TUSAC MIHAI CLAUDIU, primar al mun. Mangalia, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor concurente de:
– abuz în serviciu, în formă continuată,
– conflict de interese, în formă continuată.

DUMITRAȘCU LAURENȚIU IULIAN, avocat în Baroul Tulcea, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor concurente de:
– complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată,
– complicitate la conflict de interese, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada noiembrie 2010 – septembrie 2012, inculpatul Tusac Mihai Claudiu, în calitate de primar al mun. Mangalia, a efectuat plăți nelegale pentru un număr de 95 de contracte de asistență juridică, încheiate cu inculpatul Dumitrașcu Laurențiu Iulian, deși în perioada respectivă, acesta din urmă era angajatul Primăriei mun. Mangalia, fiind doar suspendat, la cerere, din funcția de șef al Serviciului Juridic.
În baza acestor contracte, inculpatul urma să efectueze în beneficiul Primăriei mun. Mangalia aceleași activități pe care le presta și în calitate de funcționar public, însă în schimbul unor remunerații de aproximativ 12 ori, mai mari decât salariul.
De menționat este faptul că, la baza efectuării plăților din fonduri publice către inculpatul Dumitrașcu Laurențiu Iulian nu au existat nici un fel de documente justificative, din care să rezulte că serviciile, a căror contravaloare a fost achitată, au fost efectuate și recepționate.

Prin acțiunile sale, inculpatul Tusac Mihai Claudiu a provocat Primăriei mun. Mangalia un prejudiciu de 437.879,98 lei.

În cauză, a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra unui imobil ce aparține inculpatului Dumitrașcu Laurențiu Iulian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.