Acasă Actualitate Fraudă de 10 milioane de euro cu maşini la mâna a doua

Fraudă de 10 milioane de euro cu maşini la mâna a doua

DISTRIBUIȚI

Sute de poliţişti şi jandarmi au descins la 47 de adrese din Cluj, Alba şi Prahova. 30 de suspecţi au fost aduşi la audieri, la sediul Poliţiei din Cluj-Napoca. Ei sunt bănuiţi că fac parte dintr-o reţea de traficanţi care aducea automobile din străinătate fără a plăti taxe.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Judeţene Cluj, percheziţiile au loc la sediile sociale ale unor firme şi la locuinţele unor persoane suspectate de evaziune fiscală.

 

”Acţiunea vizează persoane fizice şi juridice, bănuite de evaziune fiscală. Poliţiştii au în vedere importuri de autoturisme second-hand din spaţiul intracomunitar, pentru care nu s-a declarat şi achitat TVA. Prejudiciul estimativ creat bugetului de stat este de 10 milioane de euro”, se arată în comunicat.

La acţiune participă peste 200 de poliţişti de la investigaţii criminale, investigarea fraudelor, poliţişti rutieri, criminalişti şi luptători ai structurii de acţiuni speciale din cadrul Poliţiei Cluj, aceştia fiind sprijiniţi de poliţişti din Alba, Prahova, Maramureş, Sălaj, Mureş, Bistriţa-Năsăud şi Satu Mare, precum şi de peste 100 de jandarmi de la Gruparea Mobilă Cluj-Napoca. Acţiunea este coordonată de procurori de la Parchetul Curţii de Apel Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.