Home Actualitate Functionarii din esalonul doi si trei de la Distrigaz si-au ridicat vile...

Functionarii din esalonul doi si trei de la Distrigaz si-au ridicat vile de miliarde

DISTRIBUIŢI

Piramidele faraonilor egipteni au inca secrete asupra carora specialistii n-au cazut, pana in prezent, de acord. Unii spun ca au fost facute de extraterestri, altii spun ca au fost ridicate prin munca a sute de mii de sclavi, altii ca nu exista tehnologia necesara s.a.m.d. Vilele ridicate in ultimii ani de functionarii de mana a doua de la Distrigaz Iasi au cel putin tot atatea mistere. Cand compari salariile celor care le-au construit cu valoarea vilelor, iti vine sa crezi ca au fost facute tot de catre extraterestri. Imbogatitii isi justifica averea cam asa: nu beau, nu fumez si mananc pe la rude.

Dinu Baesu: vila de un miliard jumate

La granita cartierelor Copou si Pacurari, pe Strada Transilvaniei, la buza dealului, locuieste Dinu Baesu, actualul inginer-sef al companiei. Casa are parter, etaj si mansarda si este garnisita cu barne din lemn. Are cinci camere mari, care ofera o suprafata utila de 200 mp, un garaj la demisol si o terasa la etaj. -Am cumparat terenul in 1990 cu 85.000 de lei si am demarat imediat constructia. Lucrarea am terminat-o abia in 1996, pentru ca nu am avut bani. Am imprumutat de la rudele apropiate si de la banci-, a declarat Dinu Baesu, care spune ca a facut economii importante pentru ca nu fumeaza, nu bea nici cafea si nici alcool si pentru ca a trait mai mult cu mancarea primita de la rudele de la tara. Acum, valoarea reactualizata a locuintei sefului de sectie de la Distrigaz Iasi depaseste 1,5 miliarde de lei. Acesta lucreaza de mai bine de 20 de ani la gaze, la Compartimentul tehnic, la proiectare, si de doua luni, ca sef de sectie.

Gigi Bunescu: imobil evaluat la doua miliarde

Cand Baesu strangea ultimii gologani pentru a-si termina constructia, in competitie a intrat si inginerul Gigi Bunescu, in prezent sef de sector la Distrigaz. In 1994, Bunescu a cumparat pe strada Soficu din Moara de Vant o casa batraneasca si o bucata de teren. Inginerul a daramat vechea constructie si s-a apucat de treaba. In cinci ani, dupa spusele sale, a reusit sa-si cladeasca o casa imensa, ridicata in trepte din cauza terenului accidentat. Parterul, etajul si mansarda au impreuna 180 de metri patrati utili. -Am muncit ca un rob. Casa a fost facuta in mare parte de familia mea, 80% din manopera fiind contributia noastra-, a declarat Gigi Bunescu. Chiar daca este greu de crezut ca la constructia unei astfel de case au muncit doar patru persoane, Bunescu sustine ca a asezat cu mana fiecare caramida si a turnat, personal, fiecare roaba de ciment. Acum, constructorii estimeaza ca valoarea reactualizata a cladirii este de aproximativ doua miliarde de lei. -Am strans de mult timp bani, chiar inainte de a cumpara terenul. Mi-am vandut si apartamentul si doar asa am reusit s-o termin-, a precizat Gigi Bunescu.

Viorel Vasiliu: casa de un miliard

Pentru a scapa de Iasiul aglomerat, de poluare, Viorel Vasiliu, fostul inginer-sef al Distrigaz, in prezent sef sector la Targu Frumos, a preferat sa-si construiasca o casa la Valea Adanca. El a obtinut in 1994 o autorizatie de constructie de la Primaria din localitate, in documentatie Vasiliu precizand ca vrea sa-si amplaseze pe terenul sau doar un garaj tip Consart. La scurt timp, garajul a fost aruncat stingher intr-un colt al curtii pentru a face loc unei case masive din caramida rosie si lemn lacuit, alcatuita din parter si etaj. Constructia este finalizata in proportie de 80%, tencuiala, tamplaria si amenajarile interioare fiind ultimele lucrari. Vasiliu sustine ca a cumparat materialele de constructie treptat si astfel a reusit sa-si ridice casa. -Caramida si lemnul le-am luat in 1996-1997 si am platit 15 milioane de lei-, a spus seful de sector, care sustine ca nu are alta avere decat casa de la Miroslava. La nivelul actual, imobilul face cam 600-700 milioane de lei, insa costul final, cu toate finisajele, va depasi miliardul, la preturile actuale.

Marin Aparaschivei – vila de trei miliarde

O mandrete de vila are si seful de sector Marin Aparaschivei. Locuinta acestuia este amplasata la intersectia strazilor Alexandru Vlahuta si Dumbrava Rosie din Copou si este o bijuterie arhitecturala. Complet alba, vila este compusa din parter, etaj si mansarda. Geamurile si usile sunt realizate din tamplarie de aluminiu. Un garaj subteran, o terasa suspendata din care se poate admira in voie privelistea Gradinii Botanice, balcoane ingradite cu tevi de inox, o scara interioara spiralata sunt elementele care dau culoare constructiei. Despre vila sa, a carei valoare este estimata la aproape trei miliarde de lei, Marin Aparaschivei nu vrea sa spuna nici un cuvant, sustinand ca este o problema personala.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.