Acasă Actualitate Fundația lui Dan Voiculescu îl dă în judecată pe Budăi pentru pensiile...

Fundația lui Dan Voiculescu îl dă în judecată pe Budăi pentru pensiile speciale

DISTRIBUIȚI

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) va da în judecată Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, dacă acesta va continua să refuze să facă public raportul întocmit de Banca Mondială cu privire la reforma pensiilor speciale.

FACIAS a solicitat oficial aceste informații, în luna martie, în baza legii privind liberul acces la informații de interes public. FACIAS consideră că solicitarea este întemeiată, în condițiile în care reforma pensiilor speciale reprezintă jalonul esențial din PNRR în ceea ce privește a treia cerere de plată a României. Practic, raportul Băncii Mondiale este de o importanță covârșitoare pentru țara noastră, urmând să aibă o influență semnificativă în noul cadru legislativ al pensiilor speciale.

Cererea FACIAS nu s-a izbit doar de lipsa de transparență a Ministerului Muncii, ci și de o veritabilă lipsă de profesionalism și dublă-măsură. În răspunsul oficial transmis către FACIAS, reprezentanții Ministerului invocă lipsa de transparență a fostei conduceri în ceea ce privește PNRR, dar, în același timp, spun că nu pot face public raportul Băncii Mondiale.

În condițiile în care acest raport este practic unul dintre elementele de care depind miliarde finanțare din PNRR, domeniu evident de interes public, FACIAS a decis să se adreseze instanței, în acord cu rolul asumat în momentul în care a anunțat derularea unui proiect care are ca scop monitorizarea implementării PNRR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.