Acasă Actualitate Gabi Firea îl bagă în pușcărie pe Felix-Voiculescu. Sau pe Pandele?

Gabi Firea îl bagă în pușcărie pe Felix-Voiculescu. Sau pe Pandele?

DISTRIBUIȚI

Ucenica lui „dom’ profesor“ Felix, Găbița Vrânceanu-Firea-Pandele, cea care are pe mână publicația „Săptămâna Financiară“ și o emisiune la Antene, se pare că le înșală încrederea celor mai importanți bărbați din viața ei – soțul și șeful. În calitatea sa de unic administrator al societății comerciale  Media Casa Press S.R.L., care aparține fetelor lui Voiculescu, Firea-Pandele nu a declarat niciunuia aceleași date pe care cei doi, în calitate de oficiali ai statului român, trebuie să le treacă în declarațiile de interese postate pe site-ul Primăriei Voluntari, respectiv pe cel al Senatului României, împingându-i astfel să facă un „mic“ fals în declarații, pedepsit corespunzător de legislația română. Încercând să elucidăm unde și pe cine a mințit mai mult, după cum rezultă din declarațiile de interese ale celor doi, Gabi Firea pare să fie mai sinceră cu „dom’ profesor“, decât cu soțul său, care ar putea avea ceva probleme pentru completarea incompletă a declarațiilor de interese, în urma unei verificări a Agenției Naționale de Integritate (ANI). Făcând o scurtă comparație între declarația lui Florentin Pandele și cea a lui Felix-Mircea, se poate observa lejer că o serie de contracte, bineînțeles toate făcute cu statul, așa cum bine îi stă unui „capitalist“ ca Felix, nu se regăsesc pe lista prezentată de soțul Găbiței. Greșeala nu aparține decât acesteia, deoarece, în calitatea sa de unic administrator al Media Casa Press S.R.L., ea era singura care îi putea furniza lui Felix informațiile despre contractele firmelor sale pe care apoi acesta să le treacă în declarația sa de interese.
În cazul lui Pandele, Gabi nu s-a mai obosit să fie atât de strictă, aruncându-i acestuia doar câteva contracte pe care „Săptămâna Financiară“ le are, bineînțeles, cu statul și mai ales cu acele companii unde se mai găsesc simpatizanți ai PSD, așa cum este Eximbank, unde unul dintre șefi este nimeni altul decât Ionuț Costea, cumnatul lui Geoană, fiul doamnei Margareta Costea, cea pe care Revoluția a împroprietărit-o cu 2.000 de metri de teren pe buza lacului Grivița.


Declarația de avere a lui Pandele Florentin Costel

Contracte „omise“

Printre contractele care nu se regăsesc la Pandele, în schimb la Felix există se numără și cel cu Autoritatea Națională pentru Sport și Educație încheiat pe servicii de publicitate în data de 26.06.2010, cu o valoare de 7.000 de euro + TVA. Urmează cel încheiat de S.C. Media Casa Press S.R.L. cu Banca de import-export a României Eximbank S.A., în valoare de 3.000 de euro + TVA, pentru „servicii de publicitate online“. Mai pe românește, pentru un banner pe site-ul „Săptămânii financiare“. Spre deosebire de primul, acest contract a fost obținut prin încredințare directă. Dar cum publicitatea pe print costă mai mult de la aceeași Eximbank S.A., firma fetelor lui Felix a încasat pe un contract de patru luni suma de 14.280 de euro + TVA.
Nici contractul cu Asociația de Dezvoltare  Intercomunitară Zona Metropolitană Oradea nu se regăsește în declarația lui Pandele, dar este în cea a lui Felix. Acest contract este în valoare de 10.000 de euro și încă se derulează până în luna septembrie. Ultimul și cel mai important contract care nu corespunde este unul semnat cu Oltchim, de 100.000 de euro, pentru prestări servicii publicitate, contract pe care societatea de la Râmnicu Vâlcea susținea că nu l-a încheiat cu firmele lui Felix.


Declarația de interese a lui „Felix“ Voiculescu

Nu știm acum dacă Gabi Firea îl informează mai bine pe soțul său sau pe patronul ei, cert este că aceasta îi poate băga pe amândoi în bucluc cu datele neconforme pe care le-a transmis celor doi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.