Home Actualitate Gabriel Oprea nu demisionează din funcțiile deținute

Gabriel Oprea nu demisionează din funcțiile deținute

DISTRIBUIŢI

Ca urmare a solicitării președintelui Klaus Iohannis, Gabriel Oprea a susținut o declarație de presă. Acesta spune că din respect pentru familia îndurerată a ales să nu facă declarații după moartea polițistului sau înainte de înmormântare. După zeci de bla-bla-uri, Oprea îi acuză pe ceilalți politicieni de acuzațiile iresponsabile care i se aduc. Apoi a contrazis Parchetul spunând că MAI pune la dispoziție cu promptitudine amănuntele procurorilor. El era în misiune, el nu a știut că e vorba de un accident. Unul dintre polițiștii care alergau spre accident ne-a făcut semn să continuăm. Iar bla-bla cu cum a sunat el la SMURD. E îndurerat și a făcut tot ce poate. MAI și structurile subordonate acordă sprijin activ Parchetului, nu am încălcat legea. Voi continua în această funcție.

UPDATE: transcrierea declarației lui Oprea

„Ca urmare a solicitarii presedintelui Iohannis, as vrea sa fac o scurta declaratie care sa raspunda unor intrebari adresate in spatiul public. In seara zilei de 20 octombrie s-a petrecut o tragedie. Politistul Gigina si-a pierdut viata in misiune si nimic din ce spunem sau facem nu poate mangaia o familie care trece printr-o astfel de drama. Ca tata stiu ca nu exista cuvinte sau gesturi care sa poata cuprinda aceasta suferinta.

Am ales sa nu fac declaratii publice imediat dupa accident sau inainte de inmormantare din respect pentru familie. 

Politia Capitalei a oferit printr-un comunicat de presa informatii operative. Acel comunicat a precizat si faptul ca s-a deschis o ancheta penala, astfel ca ulterior acestuia nu putea oferi public alte raspunsuri sau informatii.

In ce ma priveste, am ales sa fiu alaturi de familia lui Bogdan Gigina, sa prezint personal condoleante, sa nu cedez tentatiei de a oferi declaratii care sa ma disculpe public in raport cu acuzatiile iresponsabile ale unor lideri politici sau speculatiile vehiculate cu cinism. Am ales sa ma asigur ca familia lui Bogdan Gigina cit de mult regret pierderea acestuia.

Am ales sa acord prioritate faptului ca Ministerul de Interne, structurile subordonate pun la dispozitia Parchetului cu promptitudine toate informatiile solicitate si ca in tot acest timp respectam regula de a nu comunica referitor la circumstante ale unor fapte cercetate de Parchet.

Accidentul s-a petrecut in seara zilei de 20 oct, in timpul unei deplasari desfasurate in scop profesional. Detaliile referitoare la aceasta deplasare au fost deja puse la dispozitia Parchetului.

La un moment dat, coloana s-a oprit. Nu am stiut de ce. Eu nu am vazut accidentul. Nu am stiut ca e vorba despre un accident. Am vazut doar masina de Politie din fata oprita si pe cei doi politisti coborand si alergand. Unul dintre ei mi-a facut semn sa continuam deplasarea si masina in care ma aflam a pornit de pe loc. Masina de Politie si cei doi colegi au ramas acolo. Abia dupa ce depasisem locul accidentului am aflat ce s-a intamplat. Am comunicat imediat cu sefii de structuri din MAI pentru interventia de urgenta a echipajului SMURD si le-am solicitat sa fiu permanent informat. Echipajul SMURD a ajuns in mai putin de 4 minute, in 3 minute si jumatate. Din pacate, colegul nostru nu a putut fi salvat

Sint extrem de indurerat de aceasta pierdere, dar stiu ca am facut tot ce era omeneste posibil la acel moment pentru salvarea vietii lui Bogdan.

Speculatiile potrivit carora as fi incalcat legea sau ca as fi utilizat echipajul de insotire in trafic fara temei legal sunt complet nefondate

MAI si structurile subordonate acorda sprijin activ pentru desfasurarea anchetei si vom pune la dispozitia Parchetului toate documentele si informatiile solicitate. Ii asigur pe toti colegii mei, pe toti partenerii institutionali ai MAI, voi continua sa-mi fac cu responsabilitate datoria. Ma voi bate ca intotdeauna pentru drepturile lor.”

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.