Acasă Actualitate Gabriela Firea umilită din nou de un intelectual: creierul ei e probabil...

Gabriela Firea umilită din nou de un intelectual: creierul ei e probabil sferic și neted ca un pepene mic, fără asperități

DISTRIBUIȚI

Depășită de situația din București, Gabriela Firea a anunțat într-un comunicat că din cauza unor protestatari din Piața Victoriei ea nu a putut să deschidă târgul de Crăciun, susținând că „asta înseamnă începutul anarhiei”.
Jurnalistul Dan Alexe a comentat și el episodul pe contul său de Facebook:

„Gabriela Firea, care îl plângea pe „Dom Profesor” Dan Voiculescu, scrie că e începutul anarhiei în România.
Puținele ei șănțulețe din creier nu știu că anarhia e un întreg sistem filozofic și o interpretare a lumii… Tot scria filozoful nostru de demult Vasile Conta despre șanțurile de pe creier unde stochezi tu informațiile, ca pe un disc de vinil. Gabriela Firea în mod vizibil nu are șănțulețe acolo, deloc, creierul ei e probabil sferic și neted ca un pepene mic, fără asperități… Iată ce este anarhia”, a explicat lingvistul, oferind un link spre articolul-ul său, Anarhia, Supraomul si stânga nietzscheana (și transpunerea ei în Iran)”

Jurnalistul Dan Alexe este lingvist, scriitor, traducător și cineast, vorbește cincisprezece limbi străine (printre care și mai multe limbi exotice: paștună, cecenă, farsi) și citește in douăzeci de limbi. Fost corespondent in Afganistan și cunoscut opozant al regimului Ceaușescu, Dan Alexe a câștigat mai multe premii internationale pentru documentarul său „Cabal in Kabul”.

Citește și Firea e turbată după ce a fost umilită de Ordinul Arhitecților din București: îl vrea la pușcărie pe Șerban Sturdza

 

4 COMENTARII

 1. Foarte probabil ca Gabriela Firea,in tumultul evenimentelor ce se precipitau in Piata Victoriei nu a stat sa mediteze la ”sistemul filozofic” la care face referire Dan Alexe ci mai degraba s-a gandit la anarhie,asa cum este explicata pe Wikipedia:”anarhismul sustine distrugerea statului existent”….,ceea ce este adevarat;deci,Dan Alexe a ofensat primarul general al capitalei,ales de majoritatea bucurestenilor,in mod gratuit,ca un rautacios si nesabuit ce este el.

  • Lenuta, majoritatea bucurestenilor de care tu vorbesti, insemna fix 13 %. Majoritatea celor care s-au prezentat la vot este altceva, dar probabil ca judeci fix ca si idolul tau (sau seful tau). Si acum voila ce scrie pt anarhie in numita Wikipeida:
   „Anarhie, conform originalului din greacă, αναρχία, este un concept care se referă la existența unei societății anarhice, societatea oamenilor liberi. Anarhismul este denumirea unei filozofii politice sau denuminarea unui termen generic pentru un grup de concepții de natură filozofico-politică, care sunt mai mult sau mai puțin legate una de alta, derivat din cuvântul din limba greacă veche an-archos, care s-ar traduce în limba română prin expresia fără conducere sau fără conducători. În sensul cel mai general, „anarhismul este convingerea fermă că toți conducătorii sunt în ultimă instanță opresivi și, ca atare, trebuie eliminați/înlăturați.
   Deși aparent divergent sau inconsistent, dar o persoană care este un teoretician și/sau un practician al anarhiei, refuzând autoritarea politică , poate totuși crede în conducerea bazată pe voluntariat. Anarhismul nu neagă ordinea, ci legile așa cum au fost făcute de om pentru guvernarea unor mase mari de alți oameni. Anarhiștii susțineau că refuzul lor față de constituții și guverne nu inseamnă promovarea “fărădelegii”. Ei susțineau că justiția reală este naturală, inerentă, și se va afirma prin dezvoltarea liberă a „socialității” omului: înclinația lui naturală (atunci când nu este închistată de legi) de a trăi pe baza principiilor și practicilor de „ajutor reciproc”. Tocmai pt că se bazează pe trei principii simple și universale (libertate, egalitate și ajutor reciproc), anarhismul a fost îmbrățișat in Vest, Est, Nord și Sudul politic, dar și în artă (poezie, proză, teatru, pictură și grafică etc.). Anarhismul are o influență predominantă în multe mișcări politice contemporane, inclusiv în campaniiile împotriva brutalității poliției, pedepsei capitale, în mișcările pentru drepturile homosexualilor,drepturile animalelor, vegetarianism, dreptul la avort, abolirea penitenciarelor, legalizarea marijuanei etc.”
   Tu chiar credeai ca esti singura care are acces la internet ???

  • Elena, penala Firea nu a fost votata de majoritatea bucurestenilor.
   Poti sa ne spui de ce o sustii?
   Asa e ca esti asistata social sau pensionara, fara a-ti asuma vreun risc si fara a contribui cu ceva semnificativ la societate?

 2. Si domnul Dan si domnul Tot si domnul (sau doamna?!) Paulica sunteti tot anarhisti pentru ca sustineti legalizarea ofensei. Deci anarhia e o forta motrice care ajuta pe cei ce se ajuta de ea sa dea la cap altora. Bine,folosesc si eu aceasta forta pentru ca sa militez pentru legalizarea respectului. Pot,da? Notiunea e a tuturor… Sa revenim la doamna Firea,care folosise termenul in acceptiunea lui imediata??!!?? Nuuu,nu merita!!! Pentru ca sa fii anarhist inseamna sa fii un antisocial cu dezvoltare lingvistica ampla,compensatorie pentru impulsurile de javra (sa ma scuze cainii,pe care II RESPECT,pentru ca nu vor sa fie altceva decat sunt!).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.