Acasă Actualitate Geoană susține că Antonescu pierde voturile susținătorilor PSD

Geoană susține că Antonescu pierde voturile susținătorilor PSD

DISTRIBUIȚI

Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat duminică, în emisiunea "După 20 de ani" de la Pro TV, că liderul PNL Crin Antonescu riscă să rămână fără sprijinul votanților PSD, precizând că ar fi pierdut deja o treime, iar candidatura acestuia va trebui testată în sondaje, conform protocolului USL.
Geoană a fost întrebat dacă are de gând să candideze la prezidențiale în 2014.
Senatorul PSD a replicat că "în acest moment există o înțelegere de tip contractual între PSD și PNL, în acest moment domnul Antonescu este candidatul USL".
Geoană a apreciat că liderul PNL "a pierdut din simpatiile votanților PSD" din momentul în care a fost președinte interimar și performanța acestuia a putut fi văzută de toți, iar apoi faptul că în calitate de președintele Comisiei de revizuire a Constituției nu a reușit să "însuflețească" proiectul și "să-l ducă mai aproape de concretizare".
"Ceea ce pe mine mă frământă este ca în acest moment riscul ca domnul Antonescu să nu aibă suficient de multe voturi în cadrul USL ca să poată să fie principalul nostru candidat, riscă să se întâmple. ?ê?£i dacă intră în această logică, în care practic pe fiecare inițiativă a PSD și a Guvernului PSD-PNL, fiecare, din ultimele luni: pe Codul rutier poziție, pe chestiuni de fiscalitate poziție diferită, pe Roșia Montană poziție diferită, pe șist poziție diferită, pe reforma justiției poziție diferită, până și pe Kosovo…poziție diferită. Eu nu pot să constat de fapt o linie a frontului electoral pentru 2014", a afirmat Geoană.
Fostul președinte al PSD a susținut că președintele PNL este mai degrabă interesat să culeagă voturi de pe "zona de dreapta" unde există potențial din prisma faptului că PDL este slăbit.
"Primăvara viitoare ne va aduce clarificări suplimentare. Dacă domnul Antonescu continuă să creadă că-și face loc pe dreapta dând în PSD, își face loc pe dreapta probabil, dar pierde publicul PSD. Deci a pierdut o treime din publicul PSD în câteva luni de zile", a mai declarat Geoană.
El a ținut să sublinieze că în aceste condiții liderii PSD trebuie să ceară electoratului lor, care totalizează 30-40 la sută dintre români, să voteze un candidat care nu provine din partid, în condițiile în care Constituția "pare să nu se modifice și rolul președintelui să rămână la fel de important ca și astăzi și 5 sau 10 ani de mandat".
De asemenea, Geoană a afirmat că susținerea lui Antonescu pentru prezidențiale din partea PSD va fi verificată prin sondaje, conform protocolului USL.
"Aritmetic, nu emoțional, aritmetic ca să câștigi președinția României trebuie să mergi în turul doi și în turul doi să câștigi mai mult decât ceilalți. Deci din punct de vedere al publicului PSD, care reprezintă cel mai masiv conglomerat electoral, a nu-l avea pe acest public face aproape imposibil aritmetic vorbind să construiești o majoritate pe lângă noi..nu se poate", a mai susținut senatorul PSD.
"Cine nu are publicul PSD nu are nicio șansă la prezidențiale", a completat el.
Geoană a mai afirmat că președintele PNL, Crin Antonescu, "pare să aleagă din punct de vedere strategic o linie de cucerire de voturi pe dreapta, în contrast cu PSD", ceea ce este o dezamăgire din punct de vedere al calcului tactic al liderului PNL.
Senatorul PSD a evitat să răspundă la întrebarea legată de intenția sa de ca intra într-o cursă prezidențială din partea PSD în cazul în care se va produce ruptura USL, menționând că această decizie aparține partidului, "în funcție de cine are cele mai bune șanse să câștige".

Olga Dumitrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.