Acasă Actualitate GHIDUL BUCUREȘTEANULUI ÎN VREMEA SUMMIT-ULUI

GHIDUL BUCUREȘTEANULUI ÎN VREMEA SUMMIT-ULUI

DISTRIBUIȚI

Comandamentul Național pentru Securitate al Summitului NATO a anunțat ieri că în zilele de 29 martie și 2-4 aprilie, vor fi impuse restricțiile de circulație în Capitală. Astfel, pe 29 martie, când se va derula simularea generală, vor fi impuse restricții de trafic în intervalul orar 12.30 – 24.00 pe culoarul unic, în zonele Palatul Parlamentului, Palatul Cotroceni etc. În zilele de 30 martie -1 aprilie se va circula fără restricții, dar cu elementele de securitate amplasate pe trasee. Însă începând cu 1 aprilie ora 7.00 și până pe 4 aprilie ora 24.00, culoarul unic va fi funcțional, în sensul că se instituie închiderea circulației publice rutiere pe anumite segmente de drum și se securizează traseul respectiv cu dispozitive ale SPP, MIRA și SRI. Din cauza restricțiilor de circulație pe culoarul unic (DN 1 – Aeroportul Aurel Vlaicu – Piața Presei Libere – Șos. Kiseleff – Arcul de Triumf – Piața Victoriei – Calea Victoriei – Piața Națiunilor Unite – Bd. Națiunilor Unite – Palatul Parlamentului), o serie de linii RATB vor avea traseele modificate (a se vedea site-ul www.curentul.ro).
Pentru a evita aglomerația, Poliția Rutieră recomandă participanților la trafic ca trecerea din partea estică a orașului către vest să se facă prin pasajul rutier Victoria sau prin sudul orașului, pe la intersecțiile Bd. Dimitrie Cantemir – Bd. Mărășești, Bd. Tineretului – Bd. Șincai, Bd. Tineretului – Calea Văcărești.
Bucureștenii trebuie să cunoască faptul că pe perioada summitului, pe DN 1, de la Aeroport până la Piața Presei Libere, culoarul unic va cuprinde benzile 2 și 3 de circulație, pe ambele sensuri, astfel că circulația autovehiculelor va fi permisă în exteriorul culoarului, doar pe prima bandă de circulație, în ambele sensuri. Mai mult, pe Șos. Kiseleff, între Piața Presei Libere – Arcul de Triumf, va fi permisă circulația autovehiculelor numai pe arterele laterale.
În plus, circulația va fi închisă pe Șos. Kiseleff, între Arcul de Triumf și Piața Victoriei, pe Calea Victoriei, până la Podul Națiunile Unite și pe Bd. Națiunile Unite. Ca o măsură suplimentară de siguranță, între 1 și 4 aprilie va fi închisă circulația rutieră și pietonală și în perimetrul Palatul Parlamentului, respectiv str. Izvor, Calea 13 Septembrie (între Șos. Panduri și Bd. Libertății), Bd. Unirii (între Bd. I.C. Brătianu și Piața Constituției) și pe Bd. Libertății. În după-amiaza zilei de 2 aprilie, circulația rutieră va fi închisă pe Bd. Regina Elisabeta, Bd. Eroii Sanitari și în perimetrul Palatului Cotroceni – respectiv Șos. Cotroceni (Pod Cotroceni – Piața Leu), str. Dr. Ghe. Marinescu – Bd. Geniului (pe sensul dinspre Șos. Panduri către Piața Leu) (n.r. – traversarea acestui tronson se va putea realiza la Piața Operei și la intersecția Bd. Eroilor – Bd. Eroii Sanitari).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.