Acasă Actualitate Ghiță luat de DNA pentru articolul de lege pe care îl voiau...

Ghiță luat de DNA pentru articolul de lege pe care îl voiau abrogat Hrebenciuc și Șova

DISTRIBUIȚI

UPDATE 16,45: Ghiță a ieșit de la audieri și a declarat că a povestit procurorilor despre cum l-a cunoscut pe cumnatul lui Victor Ponta, că procurorii îl suspectează pe Ghiță că alături de Cosma l-a ajutat pe cumnatul lui Ponta să încaseze banii pe lucrări deși nu fuseseră efectuate. Procurorii i-au interzis lui Ghiță să ia legătura cu Mircea Cosma și nici cu Vlad Cosma. „Dacă suntem răbdători și explicăm de câte ori ne-am întâlnit și ce am discutat, domnii procurori își vor da seama că nu am făcut nimic” a mai spus Ghiță.

Deputatul Sebastian Ghiță este urmărit penal pentru folosirea influenței și autorității cu scopul obținerii de foloase necuvenite pentru altul, au declarat, marți, surse judiciare.

Infracțiunea este prevăzută în Legea 78/2000 la art.13 – Fapta persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influenţa ori autoritatea sa în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

Infracțiunea prevăzută de acest articol este specialitatea PSD-ului. Hrebenciuc și Dan Șova au fost interceptați de DNA când puneau la cale eliminarea articolului 13 din Legea 78/2000, fiind în prezent urmăriți penal pentru asta.

Deputatul Sebastian Ghiță a sosit, marți, fiind adus cu mandat, la sediul DNA Ploiești. Acesta a declarat, înainte de intrarea în sediul instituției, că presupune că se află în acest loc în legătură cu cazul în care este cercetat cumnatul premierului Ponta, Iulian Herțanu.

Ghiță a precizat, răspunzând unor întrebări ale jurnaliștilor, că îl cunoaște pe Herțanu însă nu are o relație ”foarte strânsă” cu acesta.

Întrebat dacă se aștepta să fie chemat la DNA, deputatul a spus că nu, motivând că ”nu am multă legătură cu dl. Herțanu”.

Deși inițial Sebastian Ghiță a declarat că nu știe în ce calitate se află la DNA, ulterior, citind de pe un document pe care-l avea în mână, a spus că a venit în calitate de suspect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.