Acasă Actualitate Ginecolog celebru, arestat pentru prelevare ilegală de ovule

Ginecolog celebru, arestat pentru prelevare ilegală de ovule

DISTRIBUIȚI

Conform site-urilor de specialitate, prelevarea de ovule de la paciente se face după o hiperstimulare ovariană prin administratrea timp de mai multe zile, de injecții subcutanate. În aceste condiții, acuzațiile lansate de o tânără de 24 de ani care susține că i-a fost luat telefonul mobil, după care a fost imobilizată, anesteziată și operată pentru a i se fura ovulele, fără să-și fi dat consimțământul par neverosimile. Plângerea fetei originare din Spania a dus la reținerea pe aeroport și apoi plasarea în arest la domiciliu a bine-cunoscutului medic italian de fertilitate Severino Antinori.

Potrivit anchetatorilor italieni, femeia spaniolă lucra temporar la clinica Matris Dr. Antinori din Milano.

Donata Lenzi, parlamentar italian din partidul premierului Renzi, a declarat pentru presa italiană că: „Arestarea lui Severino Antinori este extrem de gravă, deoarece aceasta indică existența unei piețe în ouă, care nu se va opri la nimic.”

Dr. Antinori a devenit celebru în întreaga lume, în 1994, când a aplicat un tratament de fertilitate Rossanei Della Corte, o italiancă ce a devenit la acea vreme cea mai bătrână femeie din lume care a născut un copil. El a ajutat-o, de asemenea, pe Patricia Rashbrook, care a devenit cea mai bătrână gravidă din Marea Britanie în 2006.

În anul 2003, controversatul doctor a declarat că autoritățile italiene îl persecută din cauza proiectelor sale de clonare umană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.