Acasă Actualitate Granița României asaltată de migranți în fiecare zi

Granița României asaltată de migranți în fiecare zi

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au depistat treizeci și doi cetăţeni din India care au încercat să intre ilegal în România din Serbia; Migranţii au fost depistaţi în apropierea frontierei cu ţara vecină, când se îmbarcau într-un microbuz condus de un cetăţean român, care urma să-i transporte în Timişoara; Şoferul este cercetat pentru trafic de migranţi.

În data de 29.12.2021, în jurul orei 09:15, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare, a avut loc o acțiune privind combaterea traficului de migranți în zona de frontieră, ocazie cu care pe DN59F a fost observat un microbuz, înmatriculat în judeţul Hunedoara, care staționa între localității Dudeștii Vechi și Sânnicolau Mare, judeţul Timiş.

Polițiștii de frontieră au efectuat verificări asupra mijlocului de transport şi au constatat că acesta era condus de un cetăţean român, iar în interiorul compartimentului marfă se aflau treizeci și doi cetățeni străini. Cei în cauză împreună cu șoferul microbuzului au fost conduși la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele respective sunt cetățeni din India, cu vârste cuprinse între 18 şi 43 de ani, care au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, cu intenția de a ajunge în vestul Europei.

Șoferul microbuzului, în vârstă de 50 de ani, domiciliat pe raza județului Cluj, a menționat că a preluat grupul de migranţi din apropierea frontierei cu Serbia şi urma să-l transporte în municipiul Timişoara.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii străini, respectiv trafic de migranţi față de șoferul mijlocului de transport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.