Home Actualitate ”Greii” din fotbal contraatacă. Borcea & Co cer desființarea hotărârii de condamnare...

”Greii” din fotbal contraatacă. Borcea & Co cer desființarea hotărârii de condamnare prin recursul în casație

DISTRIBUIŢI

Frații Ioan și Victor Becali, George Copos, Cristi Borcea, Gică Popescu și Mihai Stoica au depus, la Curtea de Apel București, recursuri în casație, prin care cer să se constate dacă pedepsele din dosarul transferurilor de jucători au fost în conformitate cu legea.

Potrivit prevederilor legale, rolul recursului în casație este de a cere Înaltei Curți de Casație și Justiție să stabilească dacă hotărârea atacată este în conformitate cu regulile de drept aplicabile.

La articolul 439 din noul Cod de procedură penală se precizează că președintele instanței a cărei hotărâre se atacă ori judecătorul delegat de către acesta va comunica procurorului și părților copii de pe cererea de recurs în casație și celelalte înscrisuri doveditoare, cu mențiunea că se pot depune concluziile scrise în termen de 10 zile de la primirea comunicărilor, la aceeași instanță.

Următorul pas este acela de a trimite dosarul la ICCJ, care va judeca recursul în casație.

„În termen de 5 zile de la depunerea concluziilor scrise sau de la expirarea termenului de depunere a acestora, președintele instanței sau judecătorul delegat de către acesta va înainta Înaltei Curți de Casație și Justiție dosarul cauzei, cererea de recurs în casație, înscrisurile anexate, dovezile de comunicare efectuate, precum și, după caz, concluziile scrise”, prevede articolul 439, la alineatul 4.

Frații Ioan și Victor Becali, Mihai Stoica și Cristi Borcea au mai încercat să anuleze decizia luată de CAB în dosarul transferurilor de jucători, depunând contestații în anulare. Singurul căruia i-a fost admisă, în principiu, contestația a fost Mihai Stoica, în cazul celorlalți trei aceasta fiind respinsă ca inadmisibilă.

Curtea de Apel București i-a condamnat, în 4 martie, pe Jean Pădureanu la trei ani și patru luni de închisoare, pe George Copos la trei ani și opt luni, pe Mihai Stoica la trei ani și șase luni, pe Cristian Borcea și Ioan Becali la câte șase ani și patru luni, pe Victor Becali la patru ani și opt luni, pe Gheorghe Popescu la trei ani, o lună și zece zile, iar pe Gigi Nețoiu la trei ani și patru luni de închisoare cu executare

 

Mihai Stoica, George Copos și Gheorghe Popescu sunt încarcerați la Penitenciarul Rahova, Jean Pădureanu este la Spitalul Penitenciarului Jilava, Cristian Borcea, Ioan și Victor Becali sunt la Penitenciarul Poarta Albă, iar Gigi Nețoiu, la Penitenciarul Craiova.  

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.